Vill öka personalstyrkan med 25% innan nyår

Native bild SKEmedia 2

Ocab i Skellefteå satsar på att både bli större och bredda sin verksamhet. Innan årsskiftet är målsättningen att öka personalstyrkan med ungefär 25 procent.
De har nyligen gått en brandtätningsutbildning och företaget vill även underlätta för snickare genom att specialisera sig på rivningar.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

Ocab är ett rikstäckande avfuktnings- och saneringsföretag och oftast får de rycka ut när olyckan redan har varit framme. Men de sysslar även med en hel del förebyggande åtgärder – och det kan företag spara stora summor på. Exempelvis rengör Ocab ventilationssystem, vilket är en betydligt mycket billigare lösning än behöva byta ut hela systemet.
– Ibland kan det var asbest och andra miljöfarliga ämnen i gamla ventilationssystem, men jag upplever att man knappt vet om att man kan rengöra dessa system. Företag vill hellre vi byta ut det direkt för att systemet är gammalt, säger Anders Ottosson, verksamhetschef på Ocab i Skellefteå.
– Så har man dålig inomhusmiljö på företaget kan en ventilationsrengöring ibland åtgärda problemen och då är det ekonomiskt väldigt fördelaktigt, säger han.

Anders Ottosson tillträdde sin nya tjänst för ungefär fyra månader sedan, efter många år i byggbranschen, och han har en vision att utveckla Ocab Skellefteå ytterligare. I dag är de 14 anställda, innan årsskiftet hoppas Anders Ottosson att de ska vara närmare 20 anställda, en ökning med ungefär 25 procent alltså.
– Jag hoppas att vi ska få göra mer vanliga rivningar, lätta rivningar till snickare. Ingen snickare vill stå och riva badrum eller ta ut ett kök. Då får snickarna göra det som de är bra på och vi gör det som vi är bra på. Vi jobbar mycket med att minska damspridning när vi utför rivningar har lite mer arbetsmiljötänk och vi har snyggt och rent omkring oss och ser till att inte sprida en massa damm runt oss, säger Anders Ottosson och fortsätter:
– Sedan försöker vi jobba in att vi fotar och dokumenterar det vi har rivit och kan då meddela snickarna hur mycket gips de behöver exempelvis, för att spara lite tid åt snickarna, säger Anders Ottosson.

En annan nyhet är att Ocab Skellefteå har gått en utbildning i brandtätning för att bredda verksamheten i Skellefteå.
– Det innebär att du ser till att ett slutet utrymme kan stå emot en brand under en bestämd tid. Hur länge bestäms redan i ritningsstadiet. Genom att täcka igen hålrum och genomföringar som har gjorts för bland annat rör och kablar, kan en så kallad brandcell stå emot rök, gas och lågor under den tid som krävs för att lokalen ska hinna utrymmas, säger Anders Ottosson.

Ocab riktar sig inte bara till företag utan kan även hjälpa privatpersoner med det mesta inom avfuktning och sanering.
– När våren kommer gör vi gör mycket krypgrundsavfuktare och tvättar fasader, säger Anders Ottosson.

Sponsrat inlägg: En del av vårt annonserbjudande och inläggen skrivs av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor, hör av dig till info@skellefteaguiden.se

Föregående artikelMinimerar skador på din arbetsplats
Nästa artikelFörändrar sitt arbetssätt för att värna om miljön