Entreprenörerna med miljön i fokus

BPG 696x364 1

Tack vare sin höga kompetens och noggrannhet har BPG Entreprenad & Trading växt för varje år. De gör det mesta inom mark och entreprenad – och de gör det med ett stort fokus på miljön. ”Vi har bara den här jorden, så det är klart att man måste tänka på hur vi belastar vår jord”, säger Patrik Gustafsson.

Efter flera år inom entreprenadbranschen startade Patrik Gustafsson eget 2014 – BPG Entreprenad & Trading, tillsammans med sin fru Sara. Nu har de drivit företaget i nio år och för varje år har företaget vuxit och fått mer jobb. En stor anledning till framgången tror Patrik och Sara beror på noggrannheten.

– Vi försöker alltid att göra ett superbra jobb. Vi är inte alltid billigast, men vi gör jättebra jobb, vilket uppskattas av kunderna, berättar Patrik.

– Jag tror att kunderna uppskattar vår noggrannhet. Vi lämnar inte ett jobb förrän kunden är nöjd, även om det skulle ta längre tid än vi har planerat för jobbet. Vi är också flexibla och kan anpassa oss efter kundens önskemål, säger Sara.

Modern maskinpark
Utöver noggrannheten lägger BPG stort fokus på miljön. Miljöaspekten är kanske inte det första man tänker på kring mark- och entreprenadbranschen med tanke på maskinerna som behöver användas. Men för BPG har det varit en självklarhet att göra allt de kan för att minska på utsläppen. Detta genom att exempelvis ha en modern maskinpark.

– För det första har vi bara den här jorden vi ska bo på och lämna över till våra barn, så det är klart att man måste tänka på hur vi hanterar och belastar vår jord. För det andra kräver ofta större uppdragsgivare att man ska ha maskiner med miljökrav, som exempelvis AD-blue, eller liknande. För det tredje är maskinerna vår arbetsplats, vårt kontor. Vi vill ha en trevlig arbetsplats att jobba i. Då blir dagarna trevligare och kroppen håller längre, säger Patrik.

BPG 696x364 2

Traktor och vagn
Något som sticker ut med BPG är att de kör ut sina lass med exempelvis grus med traktor och vagn och inte med lastbil.

– Vi kan lasta lika mycket som en lastbil och med traktor har vi mycket enklare att ta oss fram. Lastbilar får ofta stanna på infarten och tippa av sitt lass, för att det är för svagt ute på en åker eller i skogen där kunden behöver gruset. Då får kunden ta dit en traktor som bär fram gruset sista biten, vilket medför en extrakostnad. Vi kan leverera ända fram, berättar Patrik.

Certifierade
BPG kan hjälpa till med det mesta inom mark och entreprenad, som exempelvis dränering av hus, jordvärmeförläggning, schaktarbeten, stubbuppbrytning och dessutom är företaget certifierat för enskilda avlopp.

– I certifieringen ingår en teoretisk utbildning av de flesta förekommande varianterna av avloppslösningar och praktiskt slutprov där vi installerar en anläggning. De flesta kommuner kräver att en entreprenör ska vara certifierad för att utföra en avloppsanläggning, då detta innebär en miljöpåverkan, avslutar Patrik.

Läs mer: www.bpgab.se

Föregående artikelDe tar emot fakturor från hela världen
Nästa artikelSparar tid och pengar