Spela golf är riktigt kul

Native bild golf

Alla som ännu inte hunnit prova på att spela golf, fotbollsgolf eller discgolf borde ge det chansen i sommar. För när man väl har provat på att spela någon av de tre varianterna av golf inser man genast hur kul det är.

Sommaren är äntligen här och det betyder att säsongen för golf i alla olika former äntligen är igång. Det bästa med golf är att det är en utmärkt sysselsättning för personer i alla åldrar, både unga och gamla. Man spelar efter sina egna förutsättningar, därför blir golf alltid ett mycket roligt sätt att umgås. De senaste åren har intresset för att röra på sig ökat över hela världen – och då har golfintresset också ökat.

Skellefteå Golfklubb är en av Norrlands största anläggningar och har även en Pay & Play bana med nio hål som är öppen för alla (även de utan golfmedlemskap) som vill prova på att spela riktig golf. Har man inte egna klubbor går det utmärkt att hyra dessa i samband med att man bokar sin ”runda”.

Pay & Play banan med nio välvårdade hål ligger i en böljande terräng omgiven av skog och startar i direkt anslutning till klubbens stora driving range, där man alltid bör öva lite innan man ger sig ut på riktiga banan.

Efter rundan som tar ungefär 1 timme, kan det vara skönt att sätta sig ner och njuta av mat och dryck på restaurangens uteplats med utsikt över hela den stora golfbanan.
För mer info: http://www.skellefteagolf.se

Bureå fotbollsgolf har funnits på Myggvalla IP de senaste 17 åren. Efter att några personer från klubben varit söderut och spelat fotbollsgolf väcktes idéen om att bygga en egen anläggning. Den natursköna banan är belägen i skogen, bland ängar och på åkrar.
Kortfattat kan man beskriva fotbollsgolf som en mix av golf och fotboll, där du med så få sparkar som möjligt ska ta dig förbi hindren och få ner fotbollen i hål.

Det är smidigt att besöka anläggningen som kompisgäng, vänner, familj eller med
arbetskamrater. Har man bara ett par bra skor är det bara att sätta igång. Att gå de 18 hålen tar ungefär 1 timme om ni är två personer, men man väljer själv antalet hål man vill gå under sin runda utifrån hur mycket tid man har.

Klubben erbjuder både tidsbokning online och drop in på banan. Blir man sugen på något gott under rundan handlar man det i kiosken när den är bemannad.
För mer info: https://bureaif.bokamera.se/book

Discgolfterminalen som drivs och sköts av Skellefteå Discgolf har varit öppen sedan 2003 och rankas idag som en av världens bästa discgolfanläggningar och har därför besökare från hela Norden varje sommar.

Discgolfterminalen är placerad i Bergsbyn strax utanför Skellefteå och erbjuder fem slingor med varierade svårhetsgrad och antal hål. Den kortaste slingan har 9 hål och de andra fyra slingorna har 18 hål. Det längsta hålet som är hela 350 meter är ett mytomspunnet hål i hela discgolfvärlden.

Discgolf spelas på ett liknande sätt som vanlig golf, men här kastar du en disc istället. Varje hål börjar med ett kast från utkastplattan och avslutas när discen ligger i korgen. Varje kast räknas och vinnaren är den med minst antal kast efter att alla hål är slutförda.

En runda på 9-hålsslingan tar ca 1 timme och den lättaste 18-hålsslingan tar ungefär två timmar. Shopen har öppet hela sommaren och där kan du hyra eller köpa discar. I shopen finns det även glass, dryck och snacks för den som blir hungrig och anläggningen är alltid öppen för spel med betalning via Swish.
För mer info: https://sdg.nu/

 

Föregående artikelSommarnumret är här!
Nästa artikelHotell Lappland – En destination i sig