Hotell Lappland – En destination i sig

Huvudbild Hotelllappland 696x364

Hotell Lappland i Lycksele har gjort en storsatsning och fräschat upp stora delar av hotellet. 86 av hotellets drygt 200 rum är totalrenoverade, ett O’Learys har öppnats och den tidigare nattklubben har förvandlats till ett toppmodernt spa.

I oktober 2020 blev Patrik Attini ny ägare av Hotell Lappland och i samband med det blev Katarina Lindahl ny hotellchef. Duon bestämde sig direkt för att ge hotellet ett rejält lyft. – Under pandemin passade vi på att renovera.

Under första halvåret totalrenoverades 86 rum och vi påbörjade även spabygget, som vi har hållit på med hela tiden. Vi har även renoverat korridorer, foajén, receptionen och mitt i allt det här byggde vi ett O’Learys i lappkåtan, säger Katarina.

Bild3 Hotelllappland 696x364

Hur kommer det sig att ni gjorde en sådan här storsatsning?
– Vi ville ändra inriktning på hotellet, att gå från eventhotell till en spadestionation, både för konferenser och privata gäster. Hotell Lappland ska vara en destination i sig. Själva hotellvistelsen ska vara en upplevelse för gästerna. Vi kör fortfarande shower, men inte i den utsträckningen som tidigare. Alla nattklubbsverksamheter har separerats från hotellet och flyttat till O’Learys. Det blir en skön lugn och skön stämning i hotellet, säger hon.

Hotellets pärla är nybyggda Sele Spa, på 1700 kvadratmeter. Spaet har bland annat elva pooler, olika upplevelseduschar, härliga vilomiljöer och den läckra verandan med solbäddar som vetter mot Umeälven. Dessutom finns en bar som serverar både lättare måltider och drycker.

Bild2 Hotelllappland 696x364

– Vi har velat bygga en skön destination som man bara kan må gott i och det tycker jag att vi har lyckats med, säger Katarina.

Den nya inriktningen på hotellet verkar ha gett effekt. För när Skellefteåguiden pratar med Katarina är hotellet fullbokat – och det ser ut att fortsätta vara hög beläggning.

– Många gäster har sagt att det är så fint att de knappt kan förstå att de är i Sverige, men de är i lilla Lycksele. Det är såklart jätterolig att höra, säger Katarina.

Utöver spaet är konferensmöjligheterna hotellets stora fördel. Med tanke på att hotellet har över 200 rum samt 13 konferenssalar kan Hotell Lappland ta emot allt från små sällskap till upp emot 1 000 konferensgäster. En annan nyhet inför sommaren är att hotellet har byggt ett aktivitetsrum för barn – allt för att hela familjen ska trivas på hotellet. I aktivitetsrummet finns pingis- och biljardbord, olika spel samt lekrum för mindre barn. Dessutom finns pool- och relaxavdelningen kvar och där är även barn välkomna. På Sele Spa är det 15-årsgräns.

Läs mer: hotelllappland.se

Föregående artikelSpela golf är riktigt kul
Nästa artikelKlart med ny vd för Skellefteå museum