Så blir stans nya festival

gunnar utan

Zara Larsson, GES och The Wannadies. Med internationella toppnamn ska Skellefteå Summertime locka rekordpublik. Mellan den 4 och 7 augusti anordnas den nya festivalen på Norrvalla – vilket ska bli stans nya stora festivalplats.
– Det är en jättesatsning vi gör, säger festivalarrangören Gunnar Karlsson.

Skellefteå Summertime Music & Life Festival skulle ha haft premiär ifjol. Det blev förstås inget av med det. Nu hoppas arrangörerna att det äntligen ska bli möjligt.
– Det har varit två extremt tuffa år både för arrangörer och artister, men nu ser vi framåt och hoppas att vi ska kunna arrangera den nya festivalen i slutet av sommaren, säger Gunnar Karlsson.

Och när den nya festivalen har premiär tar de i från tårna. Eller vad sägs om Zara Larsson, GES, The Wannadies och Sean Banan? Fyra starka bokningar i ett startfält som dessutom ska adderas ytterligare med upp till tio akter.
– Givetvis pratar vi inte pengar, men det är en stor satsning vi gör med flera unika spelningar. Zara Larsson och GES gör till exempel inga fler spelningar norr om Sundsvall, och det hoppas vi ska locka publik långt bortom länsgränsen, säger Gunnar Karlsson och fortsätter:
– Vi kommer ha två scener på området. Till den större scenen, placerad på konstgräset, kommer vi presentera ytterligare tre bokningar och till den lite mindre scenen, i bollhallen, blir det 5-7 nya artister.

Förutom akter av hög svensk och internationell nivå kommer besökarna kunna åka sig snurriga i det stora tivolilandet, spela minigolf, klättra och utmana kompisarna i det 1 500 kvadratmeter stora aktivitetslandet. Dessutom kommer området inrymma snabbmat och knallar, samt tre restaurangland – där du från det största, placerat på konstgräset, har fri utsikt över den stora scenen.
– Det ska vara ett mysigt och intimt område, där du kan röra dig fritt och samtidigt lyssna på konserten, säger Gunnar.

De senaste åren har flera stora festivaler lagts på is och det har pratats om en ”festivaldöd”. Men Gunnar Karlsson tror trots det att Skellefteå Summertime har en plats på marknaden. Ambitionen är att locka 6-8000 kvällsbesökare till Norrvalla första året och att festivalen ska bli årligt återkommande.
– Skellefteå växer, och vi hoppas växa med den. Vi tror att det finns ett extremt sug efter en festival, det är i alla fall känslan med tanke på vilket otroligt bra mottagande vi fått så här långt. Det har varit ett extremt intresse och det ska bli kul att se alla på plats i sommar – då vi tillsammans gör Norrvalla till stans nya stora festivalplats, säger Gunnar.

Biljetter till Skellefteå Summertime Music & Life Festival kan du köpa via hemsidan summertime.nu eller Skellefteå Turistcenter.
Vinn fribiljetter till dig och en vän https://www.facebook.com/skellefteasummertime

Föregående artikelNu ska de bli bäst på arbetskläder
Nästa artikelSkelleftehamnsbon skrapade hem vinst