Valter fick fint pris

Native bild valter

Priset till ”Årets J18-spelare” delades ut inför matchen mot Linköping under lördagseftermiddagen. Det är för femtonde året som priset delas ut, och det gick denna gång till forwarden Valter Lindberg.

Valter Lindberg inledde sin hockeybana i Burträsk Hockey innan han tidigt kom till Skellefteå AIK. Förra säsongen tillhörde han U16-laget och där stod han under 24 matcher för imponerande 42 poäng! 16-årige Lindberg har även denna säsong, då han tagit klivet upp i J18, stått ut i poängprotokollet med 40 poäng på 31 matcher.

Vad tycker du om lagets och din egen säsong så här långt?
– Det har gått bra för laget. Vi lyckades vinna Region Norr och har spelat bra, men det kan nog bli ännu bättre.
– För egen del har det också gått bra. Det har gått bättre och bättre under säsongen och jag känner att jag tagit kliv framåt. Jag hade som målsättning att testa spel med J20 och det har jag uppnått. Sen är landslaget också ett mål som jag hoppas nå. Och sen bli så bra som möjligt.

Vad säger du om att tilldelas den här utmärkelsen?
– Det känns riktigt roligt såklart. Så något bra måste jag ha gjort under säsongen.

Valter får ta emot utmärkelsen Årets J18-spelare 22/23 med följande motivering:
”Egen produkt med ett spelsinne utöver det vanliga. Har en förmåga att sätta andra i bra lägen och är en spelare som utvecklas och vill bli bättre varje dag vilket även bidrar till lagets utveckling.”

För det tilldelas han en klocka skänkt av Fritz Ohlson.

Föregående artikelVärldsstjärnor till Skellefteå
Nästa artikelSamma breda kompetens men nytt namn