Ulrika tar nästa steg med Skellefteå AIK

AIK Ulrika 696x364
Ulrika Dahlgren, General Manager Skellefteå AIK dam

De senaste åren har hon klättrat i hierarkin och är nu högst ansvarig för Skellefteå AIK:s damer. Men det var åren innan, med ideellt jobb i sekretariatet och som tränare för flicklaget i innebandy, som präglade henne. – För mig är det viktigt att se helheten. Det här är inte bara en grupp hockeyspelare, det här är människor, där alla har olika be hov och förutsättningar för att lyckas, säger Skellefteå AIK:s General Manager, Ulrika Dahlgren.

Det är inte konstigt att det är en kvittrande Ulrika Dahlgren som Skellefteåguiden möter. Skellefteå AIK:s damlag har flyttat fram sin position år efter år och inlett Norra Hockey- Allsvenskan på ett strålande sätt, med åtta segrar på lika många matcher och med imponerande 32-4 i målskillnad. Dessutom har klubben några dagar innan den här intervjun berättat något som säger en hel del om själva tillståndet i Skellefteå AIK.

Fler än hälften av spelarna i föreningen är från bygden
– Det kan låta klyschigt, men för att vi ska nå framgång tror vi helt och hållet på lokal förankring. Att bygga ett lag med bygden i sitt hjärta, att vara stolt och visa att vi kan – det tror vi är en viktig framgångsfaktor, berättar Ulrika Dahlgren.

Jobbat ideellt i sekretariatet
Efter att ha jobbat ideellt i sekretariatet och samtidigt varit tränare för ett flicklag i innebandy, är det nu som högst ansvarig hon ska ta nästa steg med Skellefteå AIK.

AIK Ulrika 2 696x364

– Jag har alltid varit aktiv inom olika föreningar och i synnerhet inom innebandyn, där jag både spelade högt upp i seriesystemet med Guldstaden och Rönnskär innan jag blev flicktränare i Gamla Stan, berättar Ulrika Dahlgren och fortsätter:
– Det var tack vare dottern jag fick in en fot i Skellefteå AIK och jag har varit en del av den här satsningen redan från start, från ideellt arbete till det jag gör nu.

Alla bitar på plats
Den stora målsättningen när vi startade det här var att inom loppet av fem år spela i SDHL. Vi har tagit steg för varje år och nu känns vi extremt redo. Vi har egentligen alla bitar på plats för att lyckas, både talang- och erfarenhetsmässigt, säger hon.

Stommen från fjolåret är kvar
Efter att bokstavligen ha fallit på målsnöret två säsonger i rad, först mot Göteborg och sedan i kvalserien mot Frölunda och AIK är det tredje gången gillt i år. Och det med ett i NDHL mått mätt välrenommerat lag. Stommen från fjolåret är kvar och till den här säsongen har flera utländska spetsspelare hämtats in. Till exempel meriterade Nicoline Söndergaard Jensen, Sara Krauseneck och Sierra Benjamin.

WM Bil 696x364

– Vi har blivit attraktivare för varje år som gått och till den här säsongen har vi hittat flera guldkorn som kan och ska göra skillnad. Men jag kan inte nog poängtera att för att vi ska gå hela vägen krävs det att alla presterar och köper in på det vi ska göra, från första- till fjärdefemman, säger Ulrika och trycker samtidigt på en viktig punkt som skiljer föreningens två representationslag åt.

– Vi har heller inte samma ekonomiska förutsättningar som herrarna, utan det här är en grupp som elitsatsar samtidigt som de ska sköta ett heltidsjobb, med ett evigt pusslande som följd. Om man förbiser titlar ser jag min roll mer som en lagmamma, någon som ska underlätta för alla 26 tjejer att göra sin uppgift. Det är som grupp vi ska göra det och har vi kul på vägen kommer vi att växa och slutligen nå våra mål. Det är jag helt säker på, avslutar Ulrika Dahlgren.

Play Off 1 mot Haningen Anchors
Haningen Anchors är det som står för motståndet i damernas Play Off 1, här gäller bäst av tre matcher och man inleder med bortamatch.

Spelschema Play Off 1
Haninge – Skellefteå AIK, torsdag 22/2 kl 19:30
Skellefteå AIK – Haninge, lördag 24/2 kl 12:00
Skellefteå AIK – Haninge, * söndag 25/2 kl 12:00

* Om inget av lagen redan vunnit matchserien med två matcher.

Text: Jon Lundström Foto: Jonas Danielsson

Tacticalstore

Föregående artikelFyra parkeringsappar blir två
Nästa artikelSkellefteåguiden mars 2024