Tacticalstore har tänkt tvärt om

Native bild Tacticalstore skellefteamedia

Funderar du på att vandra i sommar eller behöver du bara uppdatera friluftsgarderoben? I så fall har Tacticalstore i Åbyn allt du kan tänkas behöva. Deras kunniga personal hjälper dig att hitta kläder och produkter som passar just dina behov.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

Pandemin har gjort att fler svenskar semestrar inrikes. Vilket i sin tur har gjort att intresset för friluftsliv har ökat markant. Något de märker av på Tacticalstore i Åbyn.
– Alla friluftsgrejer har gått jättebra sedan maj förra året. Vi har tredubblat försäljningen på sådana grejer. När de stängde norska gränsen trodde vi att det skulle påverka butiken negativt, men i stället fick vi en massa svenska kunder som skulle semestra i svenska fjällen, säger David Wennersdahl, som äger Tacticalstore, vilket även är namnet på företagets populära webshop.

Medan många sportbutiker i stan har dragit ner på friluftsgrejer har Tacticalstore tänkt tvärtom – och ökat utbudet. Här hittar du allt du kan tänkas behöva inför vandringen i sommar eller höst. De erbjuder exempelvis kläder av välkända märken, matlagningsutrustning, vandringsutrustning, kängor, torrmat och olika produkter för att hålla myggen borta. För att vara säker på att hitta de bästa grejerna för just dina behov kan de vara värt att åka till Åbyn och besöka Tacticalstores 600 kvadratmeter stora butik.
– Vi har väldigt kunnig personal som kan hjälpa till. Vi använder grejerna själva och vet hur de fungerar, vilket gör att vi har stenkoll på produkterna, säger David.

Tacticalstore startatdes 2008 och utöver friluftsprodukter erbjuder de exempelvis paintballgrejer, luftvapen, bågskytteprylar och knivar. Deras produkter blir allt populärare och omsättningen ökade både på webshopen och i den fysika butiken. En stor anledning till succén förTacticalstore är att det går snabbt att få sakerna man har beställt.
– Vi är snabba på att skicka varorna. Beställer man innan klockan 12 går grejerna iväg samma dag. Vi har bra logistik och bra kundtjänst om man jämför med våra konkurrenter i Sverige, säger David.

Förutom butiken och nätshopen erbjuder de även olika aktiviteter. Vill man hitta på något kul med släkten, arbetskollegorna eller på svensexan/möhippan finns det möjlighet att exempelvis testa på paintball eller mångkampsaktiviteter. Vill man förlänga upplevelsen ytterliga kan man även beställa mat. För att se aktivitetsutbudet finns mer information på flashpointevent.se.
– Vi började en gång i tiden som ett aktivitetsföretag och har därför skapat oss väldigt stor erfarenhet av vad kunderna uppskattar. Våra paintballbanor håller hög klass, avslutar David Wennersdahl.

Föregående artikelDavid tar över RC Bil
Nästa artikelFamiljevänliga badplatser