Familjevänliga badplatser

Native bild Skelleftea Media

En sak är säker, befinner du dig i Skellefteå i sommar behöver du inte oroa dig för bra alternativ när du söker svalka. För vad sägs om 1 500 sjöar, 5 älvar, 300 kilometer kustremsa och flera tempererade utomhusbad? Det är med andra ord bäddat för lata dagar på stranden och full fart i vattnet.

Text & foto: VISIT SKELLEFTEÅ

Bovikens havsbad
Sju kilometer norr om Skellefteå ligger familjevänliga, långgrunda Boviken. Intill stranden finns camping, flera grill- och lekplatser, omklädningshytter, WC samt en riktigt sandig beachvolleyplan

Native bild Skelleftea Media II
Byske havsbad

En riktig klassiker bland strandraggare och soldyrkare. Lång härlig sandstrand, rolig hopp och lek och alldeles vägg i vägg med en av våra femstjärniga campingar. Det betyder att du här också hittar allt du behöver i mat-, dryck- och aktivitetsväg — samt tempererade utomhusbassänger.

Danielsten
Långgrund och badvänlig havsvik med härlig sandbotten, knappa kilometern öster om Bureå samhälle. Sanden är härligt finkornig och här finns volleybollplan och omklädningsrum.

Falkträsket
Stadsnära Falkträsket bjuder på ren och fräsch sandbotten medan själva stranden utgörs av mjuk, grön gräsmatta. Tack vare närheten till staden är Falkträsket inte minst en riktigt populär plats för sena kvällsdopp efter långa och varma sommardagar.

Kalvträsk
Välkommen till ett familjevänligt badområde med bryggor, omklädningsrum, utetoalett, bastu, gungor och grillplats. Du har även möjlighet att hyra badflotte, fiskebåt och kanot. Vad mer kan man begära?

Native bild Skelleftea Media III
Lövånger havsbad Klössand

Här hittar du mycket fin sandstrand med sanddynor, perfekt för barnleken. Det finns även torrtoalett, volleybollplan, vindskydd, grillplats och omklädningsrum. Kom ihåg att packa med din egen fikaväska.

Munkviken
Badstranden i Munkviken är perfekt för barnfamiljerna. Vattnet har ett lagom baddjup och på stranden finns både vollebollplan och grillring. Passa även på att köpa fika från sommarcaféet i närheten.

Sidtjärn Boliden
I centrala Boliden finns den populära badplatsen Sidtjärn, där du även hittar tennisplan, pumptrack och volleybollplan. Vattentoalett finns, varav en är tillgänglighetsanpassad.

Sjöbottsand
Mitt i den lilla byn Sjöbotten lockar Sjöbottsand med en sandstrand som är mycket omtyckt — inte minst bland barnfamiljer. Här finns förutom fräscha toaletter också en glasskiosk!

Västerbottens längsta sandstrand
Mitt i Burträsket finns en storslagen sandstrand som sträcker sig mer än 500 meter. Stranden passar bra för alla slags strandaktiviteter, och badet är relativt långgrunt. Perfekt för barnfamiljen helt enkelt!

Föregående artikelTacticalstore har tänkt tvärt om
Nästa artikelThea tipsar om sommarcaféer