Rekordökning för Campus Skellefteå

Campus 696x364 1

Antalet utbildningar i Skellefteå fortsätter att öka och till hösten 2023 kan hela 52 olika utbildningsinriktningar ges i Skellefteå.

Aldrig tidigare har Skellefteå beviljats så många YH-utbildningar och med det stora behovet av kompetens i den samhällsomvandling som pågår i Skellefteå och norra Sverige så är detta en mycket välkommen utveckling. Till hösten kan hela 52 utbildningsinriktningar ges i Skellefteå.

Det kommer bli fler utbildningsanordnare på campusområdet. TCC, som sedan tidigare bedrivit arbetsmiljöingenjörsutbildning utökar nu med en Produktionlogistikerutbildning. Medan TUC Swden startar upp hela tre utbildningar till hösten. KYH är ytterligare en ny aktör, med erfarenhet att jobba mot byggbranschen i norra Sverige och som nu också etablerar sig i Skellefteå.

– Den här positiva utvecklingen är givetvis enormt glädjande. Fler utbildningar och aktörer med eftergymnasiala utbildningar är något vi jobbat hårt för, och därför är det såklart roligt att det nu gett resultat och att intresset är stort för att etablera sig här och vill bidra till Skellefteås tillväxtresa, säger Ida Lindh.

Studentrekryteringen har redan påbörjats för de aktuella utbildningarna.

Föregående artikelSkellefteföretaget växer så det knakar
Nästa artikelDa Buzz till Summertime