Prestigefullt uppdrag för Skellefteå buss

skebuss

Skellefteå buss har blivit utvald till Iveco Bus kontraktsverkstad i norra Sverige. Avtalet är på två år och gäller såväl garantireparationer som service för alla Iveco-bussar i regionen.
– Vi valde Skellefteå buss eftersom vi ser potentialen i deras verkstad och känner att deras personal har möjlighet att ta hand om bussarna på ett bra sätt, säger Adam Djupfeldt, försäljningschef på Wetlandia, som är Iveco Bus huvudåterförsäljare i Sverige.

När det stod klart att Skellefteå buss hade vunnit Länstrafikens upphandling för trafikområde nordvästra Skellefteå investerade bolaget i sju biogasdrivna bussar från Iveco Bus, som vann Skellefteå buss upphandling på pris och busstyp. Dessutom har de sedan tidigare två upphandlade förskolebussar samt en reservbuss från just Iveco. Med totalt tio biogasbussar från Iveco i sin fordonspark har Skellefteå buss investerat i teknik, verktyg och utbildning av verkstadspersonal för att kunna serva och reparera bussarna.

Det nya avtalet tecknas med Ivecos agentverkstad i Sverige, EA Verkstad, och gör Skellefteå buss till Ivecos enda kontraktsverkstad för bussar norr om Örebro.

– Skellefteå buss har fantastiska lokaler för både garantireparationer och service av den här typen av bussar och deras verkstadspersonal specialiseras för att bli proffs på att hantera biogasbussar från Iveco, säger Adam Djupfeldt.

Som kontraktsverkstad kommer Skellefteå buss att hantera service och reparationer för Iveco-bussar både i den egna fordonsparken och de som ägs av privata bussbolag i regionen.

Skellefteå buss tekniske chef Håkan Fahlgren berättar:
– Det finns inga andra alternativ i den här delen av landet och så länge det inte finns någon annanstans att vända sig så kommer vi att erbjuda de här tjänsterna för bussar från Iveco. Avtalet är till att börja med skrivet på två år och kommer att utvärderas var sjätte månad.

De nya bussarna tas i trafik 1 februari i Länstrafikens nordvästra trafikområde och de har levererats med värmesystem speciellt anpassade för klimatet som råder i regionen.

– Iveco har kommit långt när det gäller de här faktorerna, vilket gjorde att det var ett naturligt val när vi skulle investera i nya bussar, säger Håkan Fahlgren.

Han menar även att miljö- och kvalitetsaspekter var viktiga i valet av leverantör:
– Vi jobbar hårt med just den typen av frågor och det kändes bra att kunna välja en samarbetspartner som har samma höga ansatser som vi på Skellefteå buss har. Precis som vi är Iveco certifierade inom miljö, arbetsmiljö och kvalitet och har kommit oerhört långt i arbetet med att minimera sin miljöpåverkan. Det gör att vi ser dem som en perfekt samarbetspartner.

Föregående artikelGrammynominerat band till kulturhuset
Nästa artikelBurträsket får isbana