Idolfinalisternas dag i Skellefteå

Idolvinnare 696x364

Under Idolfinalen basunerade Anders Bagge ut i direktsändning att Cimberly Wanyonyi minsann borde få en egen staty på torget i Skellefteå. En sådan idé låter Skellefteå självklart inte passera omärkt förbi.

Till hyllningskonserten av Idolvinnarna på måndag den 11 december har därför konstlinjen på Solviks folkhögskola skapat ett konstföremål som kommer avtäckas och invigas på Saratorget, utanför huvudentrén klockan 15:30. Konstverket kommer sedan leva vidare och placeras på en annan plats i Skellefteå. Vilken plats det blir meddelas senare.

På plats under invigningen finns också Solviks folkhögskola som gärna berättar mer om sina utbildningar.

Förutom vinnaren Cimberly kommer tvåan Saga Ludvigsson och trean Simon Näslund, samt Piteås representant i årets Idol, Isak Uddström, också till Skellefteå.

Det kommer att bli en hektisk dag för idolerna i Skellefteå. Förutom konserten kommer de också vara på plats för en meet and greet i Citykompaniet klockan 16:00 innan konserten börjar klockan 18:00. Efter konserten kan alla, oavsett om man har biljett till gratiskonserten, få möjlighet att möta idolerna i en meet and greet på Sara Kulturhus. Platsen för detta är södra foajén ovanför kulturtrappan.

Så ser schemat ut under måndag 11 december:
15.30 Avtäckning/invigning av staty framför Sara Kulturhus
16.00 Träffa idolerna på Citykompaniet
18.00 Konserten börjar på Sara Kulturhus
19.00 Meet and greet med idolerna

Pressbild: Nathalie Ulinder Cuti

Föregående artikelAlla barn har rätt till en bra jul
Nästa artikelMolly Sandén till Summertime 2024