ICA:s jättesatsning i Kåge

icautan

ICA Supermarket i Kåge fortsätter att satsa. Den senaste tiden har de installerat LED-lampor i hela butiken, påbörjat ett byte till miljövänligare kylar och frysar samt skaffat Instabox, som gör att kunderna kan beställa produkter via nätet och hämta ut i butiken.
– Vi jobbar hela tiden för att vara en modern butik och på så sätt kunna möta morgondagens kunder, säger handlaren Joakim Olofsson som driver ICA Kåge tillsammans med sambon Malin Öjergren.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

I sex år har Joakim Olofsson varit handlare i Kåge – och det är inget snack om att han ­brinner för både samhället och sin butik. Ett bevis på det är den ständiga utvecklingen som sker i butiken. Exempelvis har de nu ­installerat Instabox, som gör att alla i Kågedalen kan ­beställa varor via nätet och sedan hämta ut sitt paket i en box i Icabutiken.
– Det här har funnits i Skellefteå tidigare, men nu kan kunderna beställa hit så slipper de åka in till stan, säger Joakim Olofsson.

”Försöker effektivisera”

Men alla satsningar som butiken har gjort den senaste tiden syns inte vid första anblicken. Bland annat har de påbörjat ett byte till miljövänligare kylar och frysar samt bytt ut belysningen i butiken till LED-lampor. Innan årets slut kommer all belysning på utsidan även att vara bytt. Dessutom har de numera elektroniska hyllplansetiketter i butiken.
– Vi jobbar hela tiden för att vara en modern butik och på så sätt möta morgondagens kunder. Vi försöker effektivisera bort tidstjuvar för att kunna lägga fokus på rätt saker, säger Joakim Olofsson.

icatextibild

Hållbar utveckling

En annan sak som Joakim Olofsson och hans kollegor i butiken jobbar med är hållbar ­utveckling.
– Allt som vi kan köpa lokalt gör vi. För att hålla nere transporterna och för att vi här uppe ska kunna leva. Vi försöker lyfta fram de lokala leverantörerna. Långsiktigt tror jag att vi kommer att klara oss bättre om vi hjälps åt här uppe.

Samarbetar med KAIF

Som ett ytterligare steg i att värna om det lokala har ICA Supermarket ett nära samarbete med idrottsföreningen ­Kågedalens AIF.
– Jag tycker att det är jätteviktigt att vi behåller så mycket som möjligt i Kågedalen och att våra ungdomar har något att sysselsätta sig med, säger Joakim Olofsson.

Hur ser du på framtiden för butiken?
– Vår vision är att fortsätta utvecklas och bli bättre. Ta som exempel när coronan kom, då var vi först i Skellefteå med kundräknare. Vi var snabbt på pucken med plexiglas och ­sådana saker. Även för framtiden vill jag att vi ska ligga i framkant. Vi ska fortsätta satsa på butiken, säger Joakim Olofsson.
– Jag har Skellefteås bästa medarbetare och inget hade varit möjligt utan dem.

Föregående artikelCirkus Cirkör inleder samarbete med Sara kulturhus
Nästa artikelSkellefteföretag tar in unik produkt