Här byggs stans största padelhall

padel

Vi berättade om planerna i fjol. Nu kan Skellefteåguiden avslöja att den nya padelhallen ­kommer att byggas på Hedensbyn och innehålla åtta banor, rymlig lounge, omklädningsrum och bastur.
– Det är ett kanonläge i stans just nu hetaste område, säger Philip Olofsson, Olofsson Invest.

Padel är en av de snabbast växande sporterna i världen. I Sverige – och kanske framförallt Skellefteå – har sporten tagit fäste rejält.

På grund av det stora intresset har PDL Center på Vitberget i Skellefteå varit trångbodda ett längre tag. Nu kan Skellefteåguiden ­avslöja att PDL Group, med tidigare tennisproffset Jonas Björkman och melodifestivalstjärnan Måns Zelmerlöw i spetsen, tillsammans med Olofsson Invest fått klartecken för en ny stor padelhall på Hedensbyn i Skellefteå.

Det är Niklas Karlsson och Joacim Fredriksson på Notena som kommer att uppföra ­hallen, som förväntas stå klar i månadsskiftet oktober/november.

hallen

Hallen kommer att innehålla totalt åtta banor, sju för dubbel- och en för singelspel. Dessutom uppförs rymliga omklädningsrum, två bastur och en stor lounge på cirka 500 kvadratmeter.
– Vi hade olika spår och har fått många förfrågningar, men när den här tomten kom loss högg vi direkt. Det är ett kanonläge i stans just nu hetaste område, med skyltläge mot Skelleftehamnsleden, säger Philip Olofsson.
– Hallen kommer att bli mer än dubbelt så stor som den befintliga på Vitberget. Här kommer vi att satsa mer på sällskapsytorna med en ­betydligt rymligare lounge, större omklädningsrum och bastur för både dam och herr.

Förutom detta kommer man, som i hallen på Vitberget, erbjuda mat från Råvara.
– Hälsosam mat och idrott hänger ihop, så det kommer vi att fortsätta erbjuda, avslutar ­Philip Olofsson.

Föregående artikelTre idéstarka nomineringar till Årets Smartup
Nästa artikelSkellefteföretagare bjuder på lunch