Flygvärdinnan som landade i Skellefteå

Forsbergs utan
I tolv år bodde Sofia Lundstedt i München där hon jobbade som flygvärdinna, men med tiden tröttnade hon på att bo i en resväska. Därför har hon återvänt till Skellefteå och jobbar nu på Forsbergs Bil där hon säljer Peugeot och Isuzu.
– Jag kände att det var dags att packa ur den där resväskan och landa någonstans, säger Sofia.
Forsbergs Bils senaste värvning är Sofia Lundstedt, som efter en lång utlandssejour nu
landat i sin nya roll som bilförsäljare.
– Det har varit väldigt mycket ny information att ta in, men jag tycker det är en spännande bransch och det var därför jag sökte mig hit. Jag har även fått sälja en hel del bilar, vilket förstås är jättekul, säger hon.
Sofia har ingen bakgrund inom bilbranschen, men däremot har hon arbetat som både
säljare och flygvärdinna. I tolv år bodde hon i Tyskland och under sex år jobbade hon åt
Lufthansa.
– Jag hade min bas i München, men vi flög över hela världen. Det var både resor i Europa
och resten av världen. Jag tyckte att det var kul. Man fick träffa mycket människor och jag hade nya kollegor varje dag. Det var ett väldigt fartfyllt liv, men jag har levt i resväska de senaste åren, säger hon.
Tiden i Tyskland fick ett abrupt slut i och med pandemin. Alla flygvärdinnor på Lufthansa blev permitterade och Sofia Lundstedt gjorde sin sista flygning i februari 2020. Då såg hon sin chans att flytta hem till Sverige.
– Flygbranschen är inget säkert kort och jag kände att det var dags att packa ur den där resväskan och landa någonstans. Jag är så himla glad att jag bestämde mig för att flytta hem till Skellefteå. Nu vill jag stanna här. Satsa på Skellefteå och satsa på bilförsäljningen, säger hon.
Även om flygvärdinna och bilförsäljare låter som två väldigt olika yrken tror Sofia att hon har nytta av sina erfarenheter inom flygbranschen i sitt nya jobb.
– Sedan jag slutade som flygvärdinna har jag saknat kundkontakten. Jag älskar verkligen
att träffa och hjälpa människor. Det är därför jag tror att det här jobbet kommer att passa mig, säger Sofia Lundstedt.
På Maskinvägen 14 hittar man Sofia på Forsbergs Bil som säljer begagnade bilar samt nya bilar från Peugeot och Isuzu. Dessutom erbjuder företaget förmånliga finansierings­lösningar och leasingavtal.
– För oss är en bra kundservice a och o. Vi vill att våra kunder alltid ska känna sig nöjda med vår service, före, under och efter affären. Så funderar man på att köpa ny bil är man varmt välkommen hit för att provköra, avslutar Sofia Lundstedt.
Föregående artikelHär öppnar nya restaurangen
Nästa artikelSammanslagningen blev en succé