Här öppnar nya restaurangen

halsobaren utan

Spekulationerna har varit många – men nu är det klart vilka som flyttar in i Resias före detta lokal efter gågatan. Det blir det prisade Ö-viksparet Patrik och Rebecca som öppnar Hälsobaren.

Patrik Ström och Rebecca Andersson driver sedan fyra år tillbaka Hälsobaren i Örnsköldsvik, som 2019 blev framröstad till ”Årets lunchkrog” och 2021 nominerades i kategorin ”Årets Nyföretagare”.

För några månader sedan öppnade paret ytterligare en restaurang i Umeå och nu planeras det för en tredje i Skellefteå.
– Vi tycker om Skellefteå som stad och är jättetaggade att starta upp Hälsobaren. Både jag och Patrik har en bakgrund inom idrott och hälsa så konceptet är sprunget från det. Vi vill anpassa maten för den som vill äta rätt för kroppen samtidigt som det ska gå snabbt – och vara gott. I Skellefteå finns många medvetna människor och vi tror därför att vårt matkoncept kommer passa Skellefteborna väldigt bra, säger Rebecca Andersson.

Hälsobaren flyttar in i Resias för detta lokal på Nygatan 41. ­Planen är att anställa fyra till fem medarbetare.
– Läget är jätteviktigt. Take-away har under pandemin ökat markant och vi har nu flera idéer för att anpassa vår restaurang och utbud utifall det behövs. Det ska vara smidigt att svänga förbi med bilen, och picknickkit ­kommer att finnas att låna med sig till vackra stadsparken, berättar Patrik Ström.

Fastighetsbolaget Mannberg Fastigheter som äger fastigheten påbörjar nu ombyggnationen och förhoppningen är att Hälsobaren ska kunna öppna i mars.
Lokalytan blir 270 kvadratmeter med plats för cirka 80 gäster.
– Det känns jättebra att Hälsobaren öppnar i Skellefteå, ur flera perspektiv. Konceptet är nytt och spännande samtidigt som etableringen har stor betydelse för centrum och är ett bevis för den attraktiva plats centrum är, säger Olov Mannberg, Mannberg Fastigheter.

Föregående artikelNovember – 2021
Nästa artikelFlygvärdinnan som landade i Skellefteå