Ett jättelyft mitt i centrum av Skellefteå

FSN 696x364 1

Fire Safety Nordic (FSN) i Skellefteå har expanderat kraftigt de senaste åren och nu har de tagit nästa steg i sin satsning. De har flyttat in i ett nytt kontor på Nygatan 53. ”Ett jättelyft för oss. Efter sex år på kontorshotell känns det jättekul att ha något eget”, säger brandingenjören Sebastian Zetterström.

Att helt skydda sig från en brand är svårt, men det går absolut att minimera riskerna samt underlätta räddningstjänstens insatser med genomtänkta projekteringar. Olika byggnader har olika utmaningar, men oavsett vilka dessa är kan FSN med sin erfarenhet och kunskap hitta lösningar.
– Vi jobbar med brandskyddet längs hela kedjan, från projektering till förvaltning. Vi kan även erbjuda utbildningar och utrymningsrutiner lokalt och via webben, säger Sebastian Zetterström.

Sex år har gått sedan FSN etablerade sig i Skellefteå. Under de fyra första åren jobbade Sebastian Zetterström på egen hand, men sedan har det smällt till. För tillfället är de fem anställda i Skellefteå och inom kort blir de sex.
– Jättekul att vi växer. Utifrån arbetsbelastning har vi det bra nu, men dyker det upp någon som är färdigutbildad och vill flytta hem är det bara att höra av sig, säger Sebastian.

Fram till nu har FSN suttit utspritt på ett kontorshotell, men företaget har letat en egen lokal centralt i stan – som de nu har hittat. Numera håller FSN till på Nygatan 53 där de förfogar över 150 kvadratmeter.
– Ett jättelyft för oss. Det blir lite som en nystart efter sex år utan egen lokal. Att ha något eget och sitta mer tillsammans stärker sammanhållning i gruppen, säger Sebastian.

FSN 696x364 2

Han tror även att kunderna kommer att uppleva en förbättring.
– Vi får extremt nära till kunder och beställare. Det är lätt att komma förbi, slänga upp en ritning och fråga om brandskyddet. Som kund får man också ett ansikte på alla på ett helt annat sätt och det är lättare att slussas vidare till den man ska till. Eller att bara sitta ner tillsammans och klura på lösningar, säger han.

FSN:s två senaste tillskott är Petter Königsson och Emil Dupuich. Petter är en hemvändande brandingenjör med åtta års erfarenhet inom konsult och räddningstjänsten.
– Min erfarenhet från räddningstjänsten ger mig ett annat perspektiv på brandskydd som jag inte hade tidigare. FSN gjorde alltid ett bra arbete uppe i Kiruna så när jag ville flytta hem till Skellefteå kändes det naturligt att välja dem, säger Petter.

Emil Dupuich är ny brandskonsult, som sedan 2008 har jobbat med brandsäkerhetsfrågor, krisledning samt riskbedömningar, och han kommer närmast från Northvolt.
– På Northvolt hade vi ett väldigt lyckat samarbete med FSN. Vi var supernöjda med deras jobb och de var alltid trevliga, professionella och kunniga. När det var dags att gå vidare tänkte jag direkt på FSN. Det händer väldigt mycket inom företaget och de utvecklas snabbt vilket lockade mig, avslutar Emil.

Läs mer>> www.fsn.se

Föregående artikelMartin Stenmarck till Summertime
Nästa artikelSkellefteå på andra plats i Sverige