Vi renoverar dina fönster i vinter

Holmlunds 696x364 med boll

Billigare, snyggare och mer miljövänligt. Fördelarna med att renovera fönster i stället för att köpa nya är många. Holmlunds Måleri har över 30 års erfarenhet av fönsterrenoveringar – och de kan göra det även under vintertid.

Holmlunds Måleri har funnits sedan 1975 och är ett av Skellefteås äldsta och ledande målerier. Tommy Nygren, företagets första anställda, brinner för att renovera fönster och sedan 1989 har det varit en del av företagets tjänster. Det sitter i generna att fönster måste bytas, men det är så fel. Fönstren som sattes in från början harmoniserar mycket mer med huset. Att sätta in nya fönster på ett äldre hus är lite som att ha toppluva till kostym, säger Tommy.

Sedan 30 år tillbaka jobbar Magnus Jonsson på företaget. Han är numera arbetande projektledare och han har en bakgrund som både möbelsnickare och jobb på glasmästeri, vilket också har ökat kompetensen inom Holmlunds Måleri för just fönsterrenoveringar.

Holmlunds 696x364 3

– Den senaste metoden som vi använder oss av har vi hållit på med i drygt tio år. Från att från början bara ha renoverat och bytt glas gör vi nu en ganska stor ombyggnad av fönstret och vi kan erbjuda både ljud och energiglas. Tidigare kom vi ner i ett U-värde på 2-glas på kanske 3.0, men nu kan vi komma ner 1.0 vid rätt glasbyte, vilket är som nya moderna fönster, säger Magnus.

Varför ska man renovera sina fönster?
Fördelarna med att renovera fönster i stället för att byta ut dem är många. Utöver att det är klart mycket bättre för miljön är det dessutom billigare. När vintern närmar sig är det säkert många som tänker att man måste vänta några månader med att fixa sina fönster – men så är inte fallet.

Holmlunds 696x364 i verkstad

– Sommarstugor och andra kallställda ställen kan vi med fördel renovera under vintern. Samtidigt gör vi även fönsterrenoveringar där folk lever och sover under vintern. Vi har våra knep, säger Magnus.

Hur lång tid tar en fönsterrenovering?
– Från att vi hämtar ett fönster till att vi sätter dit det renoverade tar oftast inte mer än fem till sju arbetsdagar, säger Magnus.

Holmlunds Måleri tar sig an fönsterrenoveringar på alla sorters byggnader. De har gjort det på allt från sommarstugor och villor till bostadsrättsföreningar och Residenset i Härnösand.

Holmlunds Måleri AB
1975 feb. Grundare Mats Holmlund.
1975 aug. Anställdes Tommy Nygren.
1988 Såldes bolaget till Tommy Nygren samt flera av de anställda.
1989 Fönsterrenovering, på Tommys förslag beslutades att investera i både utrustning/utbildning.
1997 Glas utveckling, vi kunde nu energieffektivisera ett gammalt fönster till U-värde 1,1 vilket var revolutionerande vid den tiden.
2014-2018 Generationsväxling, Stefan Linder företagsledare samt Robert Nygren, de är numera majoritetsägare.

Läs mer om fönsterrenoveringar: www.holmlundsmaleri.se

Föregående artikelNovembernumret är här!
Nästa artikelSweden Live till Skellefteå