Toppnamn inom näringslivet föreläser i Skellefteå under Prideveckan

Caroline Farberger 696x364

Sedan 2014 har Skellefteå kommun bjudit in till ett lunchseminarium i samband med att RFSL anordnat Prideveckan. Årets föreläsare är ingen mindre än Caroline Farberger. Caroline är den första seniora företagsledaren i Norden som pratat öppet om sin könsövergång, efter att tidigare ha levt som Carl Farberger. Caroline har därför blivit en förespråkare och ambassadör för mångfald och inkluderande ledarskap.

Fram till 2022 var hon VD för ICA Försäkring, en framstående svensk försäkringsgivare. För närvarande är hon verksam som styrelseledamot och investerare.

– Vi är otroligt glada att Caroline Farberger kommer till Skellefteå under Pride 2024. Hon har en gedigen näringslivsbakgrund och kommer att kunna ge nya och kloka perspektiv på ett inkluderande ledarskap baserat på egen erfarenhet. Skellefteå kommun har möjlighet att göra detta tack vare ett samarbete med Sara Kulturhus och Wood Hotel och det känns extra trevligt nu när RFSL Skellefteå firar 10 år, säger Helena Renström, Expochef, Society Expo 2026.

teaterannons 696x364 vajletochrut guiden

Caroline Farberger har en distinkt och slagkraftig berättelse som skiljer henne från många andra. Hennes djupa förståelse av livet som både man och kvinna, som kommer från den unika erfarenheten av att födas och vara uppvuxen som pojke och senare övergå till att leva som kvinna vid 50 års ålder i en position som VD för ett företag, gör henne till en autentisk och trovärdig källa.

Carolines erfarenhet innebär att människor med olika bakgrund, inklusive hudfärg, funktionshinder, religion eller kön kan känna igen sig. Hon engagerar och berör individer på djupet genom sin berättelse, vilket lämnar en bestående inverkan på alla.

– I min föreläsning lyfter jag fram vikten av att bygga förtroende och främja genuina kontakter inom våra organisationer och vill inspirera oss alla att skapa ett mer mångsidigt och rättvist affärslandskap och vikten av att fortsätta med inkludering och äkthet i våra egna ledarroller, säger Caroline Farberger.

Caroline föreläser på Sara kulturhus, scen 1, fredagen den 16 februari klockan 12:15. Det finns möjlighet till lunchmacka från 11:45.

Fakta
Caroline Farberger
– Erfaren VD och entreprenör
– Professionell styrelsemedlem
– Teknisk investerare
– Offentlig talare
– Författare

Caroline är professionell styrelseordförande och styrelseledamot, Tech Investor, erfaren VD, huvudtalare och författare. Fram till 2022 var hon vd för det svenska försäkringsbolaget ICA Försäkring, efter att ha tillbringat totalt 25 år i finansbranschen på flera ledande befattningar. Utöver sin erfarenhet av linjechefer har Caroline också varit dot-com-entreprenör och konsult på McKinsey.

Caroline Farberger är den första seniora företagsledaren i Norden som talar öppet om sin könskorrigering, efter att tidigare ha levt som Carl Farberger.

Föregående artikelNy busslinje mellan Solbacken och Northvolt
Nästa artikelSkellefteåguiden februari 2024