Stekheta Bolaget lovar bra fart

Native bild Bolaget

Killarna har sedan starten av bandet positionerat sig som en av Sveriges populäraste musikgrupper, som verkligen får publiken leva med under deras uppträdanden. Nu på fredagskvällen den 30 juni kliver de upp på Summertime festivalens stora scen på Norrvalla i Skellefteå.

Gruppen fyller sina spelningar och sätter publikrekord runt om i landet. Med sina medryckande hits som ”Dum”, ”Fingrarna i halsen”, ”Kan inte gå”, ”Nykter” och ”Fem komma tvåan”, får de alla i publiken att dansa och sjunga med.

Vi tog ett snack med killarna då vi ville känna dem på pulsen inför konserten under fredagskvällen i Skellefteå.

Vad tror ni det beror på att ni är ett av landets just nu hetaste band?
– Vi är fyra vänner som genom våra låtar skildrar vår vardag och hur den är, likt många andra som är i vår ålder, inte särskilt speciell. Vi sjunger om historier på fyllan, kärlek och svek. Många känner igen sig i det, berättar Emil Holmer i bandet.

Hur skapar man låtar som blir en hit?
– Vi försöker att behålla känslan i det vi gör. Låtarna släpper vi när vi är nöjda med dem, inte för att vi känner att vi måste hålla oss till en deadline. Vi har också mer erfarenhet nu, men vägen till en låt är i mångt och mycket densamma – vi knäpper en bira, vässar våra pennor och börjar fila på idéer, berättar killarna med glimten i ögonen.

Vad kan publiken förvänta sig under festivalframträdandet?
– Vi lovar att ha extra bra fart under hela framträdandet och en redig bakfylla dagen efter, skrattar Emil som ser framemot att få möta publiken i Skellefteå.

Bolaget kliver upp på Homescenen vid midnatt, efter att Markoolio och Norlie & KKV värmt upp hela publikhavet så att de är redo för fullt ös.

Läs allt om Summertime festivalen: https://www.summertime.nu/ 

Föregående artikelKlart med ny vd för Skellefteå museum
Nästa artikelPorsche Carrera Cup i Fällfors