Skellefteå buss lanserar ny app

Skebuss 696x364

Skellefteå buss nya app är framtagen i samarbete mellan Sveriges fyra nordligaste län och finns nu tillgänglig för gratis nedladdning. Appen förväntas bli ett stort lyft jämfört med den nuvarande appen och innehåller flera nya funktioner som gör det enklare att resa, säger Skellefteå buss produktionschef Christoffer Wadén.

– Vi arbetar hela tiden med att utveckla det kollektiva resandet och den nya appen har en viktig roll i den processen. Den är utvecklad med fokus på resenärernas behov och kommer att förenkla det kollektiva resandet ytterligare. Det handlar om alltifrån sättet att söka resor och betala, till möjligheten att ta del av relevant trafikinformation, berättar Skellefteå buss vd Marie Larsson.

Lynx Ski Doo Banner 696x364 Skeå Guiden

Nya smarta funktioner
I den nya appen kommer resenärer att kunna köpa biljetter och betala med Swish eller betalkort. Dessutom kommer den att innehålla många smarta och bekväma funktioner som gör det enklare för våra resenärer.

Smarta funktioner:
• Sök resa – köp biljett
• Följ bussen på kartan
• Hitta närmaste hållplats
• Spara hållplats eller favoritresa
• Ge bort eller låna ut biljetter till andra
• Trafikinfo uppdaterad i realtid

Gratis nedladdning
Skellefteå buss nya app kommer att finnas för gratis nedladdning på Google Play (Android) och i App Store (iPhone) och efter en tid kommer den gamla appen att plockas bort.

– Appen kommer att fortsätta att utvecklas även efter lansering, med finjusteringar och uppgraderingar av vissa funktioner. Men trots att det finns vissa delar som fortfarande behöver vidareutvecklas vet vi att den nya appen är ett stort uppsving jämfört med den gamla, vilket gör att vi vill göra den tillgänglig för våra resenärer, avslutar Marie Larsson.

WM Bil 696x364

Föregående artikelKval till SDHL ikväll mot ”Gnaget”
Nästa artikelDe Vet Du till Summertime Festival