Pizzeria Viking stöttar jordbävningsoffer

Viking 696x364 1

När Salih Oktay som driver Pizzeria Viking i Skellefteå hörde om jordbävningen 6 februari i hans förra hemland Turkiet bestämde han sig direkt för att hjälpa till. Han startade då en insamling där 5 kronor från varje såld pizza skulle gå  oavkortat till jordbävningsoffren i Turkiet och Syrien.

Det hela välkomnades på ett positivt sätt här i Skellefteå och resulterade i hela 46 795:- under februari månad. För det kunde Pizzeria Viking bjuda 6 000 personer i Nurdagi och Islahiye i Turkiet på både lunch och middag bestående av Döner Kebab.

– De har gott om mat men ont om protein och alla gillar ju kebab så det föll som ett naturligt val, berättar Salih Oktay.

Salih Oktay 696x364 1

Salih själv har både familj och släktingar i det drabbade området men alla har klarat sig bra, enda som skadat sig är Salihs bror som bröt sitt ben.

– Insamlingen riktades både Turkiet och Syrien så ett bidrag är även skickat till Kobane i Syrien. Vi är glada och stolta att vi kunde vara med och bidra till så många människor, avslutar Salih Oktay på Pizzeria Viking.

 

Föregående artikelBra för miljön i Skellefteå
Nästa artikelBoliden satsar på elektriska lastbilar