IKEA kommer till Skellefteå

IKEA planeringsstudio

IKEA Sverige fortsätter sin satsning på mindre enheter för att komma närmare sina kunder runt om i landet. Nu öppnar IKEA Sverige i nästa stad och det på Nygatan i centrala Skellefteå.

Syftet är att nå fler och göra det lättare för dem att få hjälp att planera, inreda och beställa produkter. Planen är att IKEA öppnar sin mindre enhet kallad IKEA Planera och beställ i Skellefteå i juni 2023 och innan dess ska lokalen byggas om och medarbetare rekryteras.

I och med planerna för Skellefteå blir IKEA mer tillgängligt för sina kunder i Västerbotten eftersom det nya formatet är tänkt att komplettera de redan etablerade varuhuset i Umeå, e-handeln och digitala lösningar.

Sedan 2021 har IKEA öppnat ett tiotal mindre format runt om i Sverige samt ett större cityvarhus i Gallerian i Stockholm. Dessutom planerar man för att öppna en IKEA Planera och beställ i Luleå under våren.

I enheten i Skellefteå ska kunderna kunna möta heminredningsexperter och få personlig service för att planera sina hem eller beställa produkter ur hela sortimentet. Alla produkter levereras sedan dit du önskar, men inga produkter går att ta med sig hem direkt.

Föregående artikelWahlstedt till Summertime
Nästa artikelTeaterpremiär om kvinnoliv