Idrott och kultur på Summertime

Native bild sf

Under förra sommaren så anordnades festivalen för första gången och för att bredda utbudet under festivalen så gav arrangörerna idrotten en naturlig plats på området, vilket blev ett mycket uppskattat inslag. Därför har Summertime valt att växla upp idrottsinslagen rejält till sommarens festival.

Bland annat så gör Skellefteå FF sin innebandyturnering i samband med festivalen och Skellefteå AIK hockeys dam- och herrlag kommer utmana Skellefteå Parasport i en femkamp. Under festivalen skall alla även kunna prova på olika idrotter – allt från cricket till basket.

Kulturen tar plats
I sommar fortsätter man att utveckla festivalen så att utbudet ska attrahera ännu fler genom att inkludera kulturen. Sara Kulturhus kommer att finnas med på området med bl.a Unga Sara, Bokbussen och Läsligan. Bandet Bälgadraget kommer att underhålla publiken som även får njuta av ”stand up” och möta spännande konst som presenteras av Galleri 1.

Låna utrustning och instrument
Under festivalen så kommer Kultur och Fritidsbanken att vara på plats. Här får man möjlighet att låna utrustning för att prova på olika idrottsaktiviteter. De kommer även ha en kulturbank för utlåning av instrument inne på området.

Deltagare Idrott: Skellefteå AIK hockey, Bergsbyn SK, Friskis, Korpen, Sunnanå SK, KFUM Basket, Skellefteå Parasportförening, Skellefteå FF, Västerbottens Fotbollsförbund och Skellefteå AIK friidrott.
Deltagare kultur: Sara Kulturhus, Galleri 1, Bokbussen, Sensus m.fl.

Läs mer: https://www.summertime.nu/aktiviteter/

Idrotten och kulturen kommer att vara viktiga delar i den samhällsomvandling som vi är inne i nu. Inflyttningen som kommer att ske de närmaste åren är av det extraordinära slaget och detta innebär stora utmaningar på flera områden där bland annat idrott och kultur kommer spela en viktig roll. Kulturutbudet och kulturföreningarna är viktiga för att dels erbjuda kultur men även ge möjligheten för de som har ett kulturintresse hitta sin förening där de får utlopp för sin kreativitet. Samma gäller för idrotten och dess föreningar – att vara förberedda för att kunna erbjuda fler att få både utöva och och se på idrott.

Föregående artikelRengör fasaden billigt och snabbt med ny teknik
Nästa artikelFlexibel lönemodell ger nöjda konsulter