Fotoutställningen Ikoner till Skellefteå

Ikoner 696x364
Foto: Emma Svensson

Fotoutställningen Ikoner ställs upp på ”Saratorget” i Skellefteå Centrum. Lördagen den 9 mars kl. 12.30 är det invigning. Lorents Burman kommer att öppna invigningen, Pär Johansson, grundare och ledare för Glada Hudik-teatern, kommer att vara på plats tillsammans med Filip Brovinger, en av modellerna från utställningen. Nöjesfabriken i Skellefteå kommer att vara med.

Program Lördag 9 mars – ”Saratorget” (utanför Sara kulturhus)
12.30 invigningen inleds med tal av Lorents Burman och bandet klipps.
13.00 guidad visning med Pär Johansson.

Om utställningen
Kända ikoner och arketyper presenteras av 21 modeller som har flera saker gemensamt; ambitioner, drömmar och Downs syndrom. Ögonblicken som har iscensatts är allmänmänskliga, för vem har inte drömt om att få bli drottning, polis, skådespelare eller förälder?

Lynx Ski Doo Banner 696x364 Skeå Guiden

Unikt samarbete
Fotoutställningen Ikoner föddes ur ett unikt samarbete mellan Fotografiska Museet och Glada Hudik-teatern. För produktionen stod Helena Andersson och Linda Sandberg (idé och design), Emma Svensson (fotografi), Pär Johansson (konstnärlig ledare Glada Hudik-teatern) Pauline Benthede (globalt utställningsansvarig Fotografiska) samt Per Broman (grundare av Fotografiska Museet). Utställningen drivs av Glada Hudik-teatern i ett samarbete med ICA Stiftelsen.

Missar ni invigningen?
Ikoner kommer att stå på ”Saratorget” i Skellefteå 7 mars-30 april. Fotoutställningen Ikoner skapades i ett samarbete mellan Fotografiska Museet och Glada Hudik-teatern. Sedan premiären på Fotografiska i Stockholm 2016 har utställningen turnerat runt om i Sverige. Nu är det Skellefteås tur. Läs mer om utställningen här. Evenemanget sker i samarbete med Skellefteå kommun, Nöjesfabriken, Sara kulturhus, Glada Hudikteatern och Visit Skellefteå.

WM Bil 696x364

Föregående artikelPERZZONA till Summertime Festival
Nästa artikelKval till SDHL ikväll mot ”Gnaget”