Carola kommer till Skellefteå

Native bild carola

Under konceptet “Carola 4 Faces” firar en av Sveriges största artister 40 år i rampljuset. 4 musikvärldar celebreras när Carola gör en omfattande turné under 2023, där ett av få turnéstoppen längs norrlandskusten blir i Skellefteå.

Innan jul släpptes Carolafesten på Avicii Arena och biljetterna tog slut på mindre än två dagar. Idag kan vi stolt meddela att firandet av Carola fortsätter när hon tar grepp om sin musikskatt och etablerar ett koncept som inte liknar något annat med konserter i fyra olika musikvärldar. Med start i april och med över 30 konserter utspritt i Sverige, Norge och Finland kommer Carola under hela året att fira livet, musiken och 4 decennier i rampljuset.

– Med 4 Faces kan jag ge publiken och mig själv tiden att hinna njuta av alla de favoriter som jag annars inte hinner med från min mångsidiga och breda repertoar utan att det blir alltför många och långa medleyn. Det har jag redan gjort i flera år, berättar Carola.

– Nu vill jag förverkliga min dröm att få bjuda in till fyra olika konserter på olika spelplatser som ger tyngd och utrymme för sånger jag länge velat sjunga för min publik. Jag ser varje genre som en lika stor del av den jag är idag.

– Jag kan knappt vänta med att dra igång i vår. Tror det här året kommer att ge många ringar på vattnet. Och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att fira mina 40 år sedan Främling än att ge allt jag är och kan till publiken genom 4 Faces, säger Carola.

4 decennier har gått sedan det monumentala genombrottet med ”Främling” då Carola Häggkvist vann med maxpoäng i den svenska Melodifestivalen. Efter den dagen blev hon Carola med hela svenska folket och är det än idag. Nu gör hon det bara Carola själv vågar göra, tar grepp om sin musikskatt och etablerar ett koncept som inte liknar något annat.

Efter ett par miljontals sålda album och en aktiv musikkarriär tar Carola sina 4 största musikaliska uttryck till en helt ny nivå då hon kommer att ge varje genre det utrymme musiken och publiken förtjänar på de specifika konsertplatser som musiken passar bäst för.

– Carola är en av Sveriges absolut största artister med en tidlös, genreöverskridande låtskatt som sträcker sig över fyra decennier. Hon är en av få som ständigt förnyar sig, och mixturen av klassiskt och modernt gör att hon tilltalar såväl äldre som yngre. Det är otroligt kul att få välkomna henne till Sara kulturhus i Skellefteå i höst, som ett av få turnéstopp längs norrlandskusten, säger Lina Pettersson, bokningsansvarig på Sara kulturhus.

Föregående artikelBenjamin Ingrosso till Summertime
Nästa artikel140 nya bostäder i Kåge