Unik golfsatsning i Skellefteå

golfutan

Scandic Skellefteå öppnar stans första golflounge. Den 650 kvadratmeter stora golfloungen, med sex stycken simulatorer, öppnar den 27 oktober.
– Vi tillför ett helt nytt vardagsrum för Skelleftebor där alla kan spela golf, säger Elin Burström, Hotelldirektör för Scandic Skellefteå.

Golfspelandet har under de senaste två säsongerna sett en markant ökning av nya medlemmar. Bara i Västerbotten ökade antalet nya golfspelare under 2020 med närmare 1800 personer, en tillväxt som fortsatt under första halvan av 2021. Det har Scandic i Skellefteå tagit fasta på. Från och med den 27 oktober har Skellefteborna möjlighet att spela golf året om i världens modernaste simulatorer.

– Golfen har under de senaste åren demokratiseras och blivit mer än bara en sport, det är numera ett sätt för att umgås med familj och vänner. Att vi nu tillsammans med gänget på RUFF skapar en 650kvm stor golflounge med sex simulatorer i världsklass, innebär att vi tillför ett helt nytt vardagsrum för Skelleftebor där alla kan spela golf, umgås eller bara unna sig själv en välbehövlig paus från vardagen, säger Elin Burström, Hotelldirektör för Scandic Skellefteå.

Golfloungen kommer utöver golfspel att erbjuda mat och dryck i en härlig miljö, utformat för mingel och socialt umgänge. I hotellets nya golflounge skapas också utrymme för golfens professionella scen med tv-sändningar från tourer, större golfturneringar samt live-sändningar från SHL och andra större sportevenemang runt om i världen.

– Sportintresset är stort i Skellefteå och golfen växer med antalet utövare. Därtill så växer också kommunen i folkmängd tack vare industri och satsning på utveckling runt om i Skellefteå och dess närområde. Tillsammans med Scandic Skellefteå ser vi på RUFF fram emot att kunna erbjuda golf under årets alla månader, säger Anders Sundin, vd och delägare på RUFF Indoor Golf.

 

Fakta om Scandic Skellefteås nya golfkoncept

  • Sex stycken, TrackMan 4-golfsimulatorer
  • 650kvm golflounge med mat- och dryckesservering
  • Pay & play: från 275kr / timme
  • Möjlighet att abonnera för grupp- och företagsevent
  • Möjlighet till förvaring av egen golfutrustning
  • Gratis låneklubbor från märken som Callaway och Titleist
Föregående artikelSuccéartisten återvänder
Nästa artikelSlutar som vd på teatern