Fler bussturer på helgerna

Skelleftebuss

Fler helgturer för busslinjer som går utanför stan och en del mindre ändringar för lokalbussarna, det kan invånarna vänta sig i kollektivtrafiken i höst.

Nytt förslag godkändes för regiontrafiken och lokaltrafiken i Skellefteå kommun av politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott.
– Nu blir det ytterligare fler bussturer Jörn- Boliden-Skellefteå måndag till fredag.

Kommande höst fortsätter vi öka kollektivtrafiken för såväl vecko- som helgtrafik runt om i kommunen. Allt fler som kan väljer att åka buss vilket ger allt fler bussturer, säger Lorents Burman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Samtliga linjer som går till orter utanför stan kommer att få förbättrad helgtrafik för att fler ska kunna använda bussen både till arbetsresor och fritidsresor.
– Speciellt vårdanställda hör ofta av sig och önskar bättre resmöjligheter till och från orterna eftersom det oftast är möjligt att arbetspendla under veckan, men i princip omöjligt på helgerna.

Följden är att rekryteringen försvåras i en bransch där det redan finns brist på personal eftersom arbetssökande i praktiken behöver körkort för att kunna ta anställning i ett samhälle där de inte redan bor, säger Robert Nyman , verksamhetschef trafik vid Skellefteå kommun, och fortsätter:
– Förbättrad helgtrafik underlättar givetvis även för andra branscher och icke bilburna fritidsresor och turism. Ändringarna börjar att gälla från och med söndag 20 augusti.

Föregående artikel800 nya lägenheter i Skellefteå
Nästa artikelWahlstedt till Summertime