Tacticalstore har hjälpt till i Ukraina

Native bild Tacticalstore

Företaget firar 15 år och grundaren David Wennersdahl tror på 15 år till – minst. Här berättar han om nycklarna till att företaget gått från tre deltidsarbetare till tolv anställda, om utrustningen de har donerat till Ukraina, samt om den stora demodagen lördag 27 maj.

Redan 2008 grundades företaget som då var ett renodlat aktivitetsföretag. För att få mer att göra även under vintertid bestämde de sig att även starta en webbshop – Tacticalstore.
– Den fungerade också bra på sommaren – men inte på vintern, säger grundaren David Wennersdahl och skrattar.
– Nu har vi utvecklat sortimentet så att det är anpassat efter årstiderna, berättar David.

En av Sveriges främsta butiker
Just sortimentet är en stor anledning till framgången. Företaget har vuxit till att vara en av Sveriges främsta butiker inom såväl actionsport som militär utrustning. Det finns även det mesta för friluftsentusiaster i butiken.
– Vi har ett rätt udda sortiment och kanske inte så stor konkurrens, men jag tror verkligen att vi har produkter som ligger rätt i tiden. Det gör att jag tror att vi kommer att stå oss starka även i år och framöver, förklarar David.

Stora på bland annat sjukvårdsutrustning
Han berättar att de just nu säljer mycket av sjukvårdsutrustning, olika överlevnadskit, samt preppingkit.
– Det beror väl mestadels på det osäkra läget i världen, konstaterar David.

Donerat sjukvårdsutrustning till Ukraina
Osäkerheten i världen beror mycket på Rysslands anfallskrig i Ukraina och faktum är att Tacticalstore har stöttat den ukrainska sidan med utrustning.
– Det gick ett antal transporter härifrån till Ukraina och vi donerade bland annat sjukvårdsutrustning och plattbärare, alltså västar som är gjorda för skottsäkra plattor, förklarar David.

Stor demodag lördag 27 maj
Tacticalstore har sin fysiska butik i Åbyn och den 27 maj kommer de att anordna en stor demodag mellan klockan 10 och 15. Det gjorde de även innan pandemin, men efter fyra års uppehåll är det nu äntligen dags igen.
– Jättekul! Det brukar vara uppskattat. Vi kommer att ha många leverantörer på plats och besökarna kommer att kunna prova på paintball, luftvapen, airsoft, bågskytte, granatkastning samt flyga flygsimulator. Det blir besök av några klubbar som visar upp sig och vi kommer även att lämna 20% i rabatt på alla våra produkter i butiken. Blir man hungrig under dagen så finns det både hamburgare, våfflor och fika, säger David, som räknar med ca 400 besökare.
Kl. 15.00 startas även ett öppet airsoft spel, för alla som vill testa sina färdigheter i det.

Minst 15 år till
David har drivit Tacticalstore i 15 år och både hoppas och tror på minst 15 år till.
– Jag tvivlar inte en sekund på det. Jag tycker att det är kul, roliga arbetsuppgifter och härliga medarbetare. Vi var tre stycken när vi startade och nu är vi tolv. Jag hoppas att vi kan fortsätta växa och utvecklas, avslutar David.

Läs mer: http://www.tacticalstore.se

Föregående artikelSuccé för golfkurser i Skellefteå
Nästa artikelSkelleftemäklare med gedigen erfarenhet