Succé för golfkurser i Skellefteå

Native bild Skellefteå GK

Rekordmånga barn, ungdomar och vuxna söker sig nybörjarkurserna som startar inom kort på Rönnbäckens golfbana strax utanför Skellefteå.
– Vill man ha grönt kort innan midsommar är det dags att anmäla sig redan nu, berättar tränaren Thyra Larsson.

Nu när våren visar sig från sin bästa sida och snön smälter fort, börjar många i Skellefteå se fram emot en ny golfsäsong. Under de senaste åren har intresset för golf ökat lavinartat i Sverige och Skellefteå är inget undantag.

– Vi har sett att många nya ansikten har hittat till oss under de senaste åren och det är vi givetvis jätteglada över, säger tränaren Stephen Skinner.

Skellefteå GK satsar extra på nybörjarkurser
För att nya golfare ska få en så bra start som möjligt och snabbt komma in i spelet har Skellefteå GK valt att satsa extra mycket på sina nybörjarkurser, som för vuxna är uppdelade i fyra träffar. Varje tillfälle på två timmar innehåller både instruktioner och egen träning, med fokus på att lära sig mer.
– Det blir totalt 8 timmar, där största delen är praktik. Vi delar upp träffarna i olika moment, där vi varvar långa med korta slag. Vi går också igenom närspelet, hur du ska tänka på green och i en bunker samt vilken klubba du ska använda vid alla de olika tillfällena, förklarar Stephen.

Populärt knatte och ungdomsläger
Förutom nybörjarkurser för vuxna erbjuder Skellefteå Golfklubb ett mycket populärt knatte och ungdomsläger för barn mellan 5 och 13 år. Under vecka 25 får de träna på olika moment, varvat med roliga lekar.
– Det brukar vara ett läger som blir fullt relativt fort. Det krävs inga förkunskaper i golf för barnen och ungdomarna som vill medverka och vill de låna utrustning finns det att låna via klubben, berättar Thyra.

Pay & Play banan är öppen för alla
Alla är välkomna att spela på den mycket populära Pay & Playbanan mot en lägre dagsavgift. För att spela på den stora banan krävs det däremot grönt kort, som man får genom att gå en nybörjarkurs.

Banans välsorterade golfshop är sprängfylld med snygga och funktionella kläder från kända märken, samt har det allra senaste när det gäller klubbor, bagar, bollar och skor. Här finns något för alla och behöver du hjälp är det bara att fråga personalen.

Nybörjarkurser (första kursstart 13 maj)
Från maj och under hela säsongen erbjuder vi nybörjarkurser och lektioner. This season we offer beginners courses and lessons in English. First beginners course starts on the 21st of May.
Anmälan/Sign up to: Stephen på s.skinner@skellefteagolf.se

Knatte och ungdomsläger
Vecka 25 har vi vårt populära barn och ungdomsläger för åldrarna 5-13 år. En vecka fylld med golf på ett lekfullt sätt.
Anmälan till: Thyra på t.larsson@skellefteagolf.se

Övriga aktiviteter på golfbanan
Avrostning damer 27 maj
Sommarläger barn och ungdomar v.25
Seniordag 12 juni
Midnattsgolf 1 juli
Discgolf VS golf 5 juli
Tävlingsveckan v.29

För mer info: www.skellefteagolf.se

Föregående artikelMilstolpe för Hoojas Skellefteöl
Nästa artikelTacticalstore har hjälpt till i Ukraina