Så sparar de ihop till drömresan

tjejernautan

40 000 kronor. Så mycket behöver Moröns F13 för att kunna åka till Piteå Summer Games – något de tänkt samla ihop genom att sälja det digitala rabatthäftet Supporter.
– De flesta gillar att få rabatter från sin favoritrestaurang och klädesbutik,
speciellt om de samtidigt stöder något bra, säger lagledaren Håkan Pettersson.

Många ungdomslag drömmer om att åka på ett roligt träningsläger eller kanske mäta sina krafter under en cupresa. Oavsett hur ­tankarna går så finns det en viktig aspekt som brukar avgöra var resan går – eller om den blir av över huvud taget. Den ekonomiska biten.

Efter att ha testat en rad andra försäljningsmetoder har Morön i år valt att sälja Supporter, ett digitalt rabatthäfte med 257 rabatter från restauranger, butiker och företag i Skellefteå med omnejd.

Genom att bland annat sälja Supporter kan Morön på ett snabbt och enkelt sätt tjäna pengar till ­laget. Om 1,5 år tror ­Håkan Pett­ersson, som är lagledare för ­Moröns F13, att laget samlat ihop hela kostnaden för cup­äventyret, som de budgeterat till 40 000 ­kronor.
– Oavsett vilken ekonomisk bakgrund man kommer ifrån vill vi ge alla spelare samma möjlighet att åka, säger han och fortsätter:
– De flesta äter ute ­eller shoppar nån gång i månaden, och tänk då att få rabatt varje gång man handlar. Dessutom med ett häfte som du alltid har med dig, i mobilen. Jag ­tycker det här är en klockren idé, inte bara för kunden som sparar pengar – du stöder samtidigt något bra, säger han.

Supporter, som snart funnits i två år, samlar 44 lokala idrottsföreningar och 257 rabatter från 141 lokala företag. Att abonnera på tjänsten kostar 49 kronor i månaden, varav hälften av behållningen går tillbaka till laget du väljer att stötta.
För Moröns F13 betyder det att de måste sälja drygt 150 abonnemang för att ha råd med resan.
– Det blir en stor utmaning för oss att samla ihop pengarna, men vi tro att appen kan vara en del av lösningen, säger Håkan Pettersson.

Föregående artikelJulspecial
Nästa artikelNy matbutik öppnar i Vintergatan