Markjobb med stort engagemang

Native bild Wallmarks

När många gräv- och schaktföretag satsar på de stora projekten har Wallmarks Gräv & Schakt specialiserat sig på jobb åt privatpersoner.
– Inga jobb är för stora eller små för oss, säger vd:n Brolle Wallmark.

Som ett steg i Wallmarks vidare satsning har de anställt grävmaskinisten Carl-Adam Pettersson (på bild), som hyllas för sin konstnärliga ådra av Brolle.

Oavsett om du behöver fixa dränering, dikning, poolgrävning, jordvärme, gräva brunn eller husgrunder kan Wallmarks Gräv och Schakt hjälpa till. De tar på sig både stora och små jobb, men har fokuserat på att göra jobb åt privatpersoner.
– De större bolagen glömmer ofta bort privatpersonerna. Större företag räknar knappt på de mindre jobben, men det är många som vill ha det snyggt på tomten och behöver hjälp med exempelvis dränering eller att flytta buskar. Vår styrka är att vi är ett mindre företag som riktar oss till alla. Vi gör även större jobb och kan då ta in underleverantörer, säger Brolle Wallmark, vd och grundare.

Tar nu nästa kliv
Att rikta in sig på mindre jobb har gett bra resultat för Wallmarks. Under företagets tre år har de haft gott om jobb och nu gör Wallmarks en satsning för att ta nästa kliv. Därför har de anställt grävmaskinisten och anläggaren Carl-Adam Pettersson. Brolle håller inte igen med superlativen när han ska beskriva sin senaste rekrytering.
– Carl-Adam är en kanonkille. Han är som en konstnär i grävmaskinen. Att ha en konstnärlig ådra är väldigt bra när man gräver och skapar landskap. Han är väldigt noggrann, vilket är viktigt när man gräver åt privatpersoner för de vill såklart ha riktigt snyggt på sin tomt, förklarar Brolle.

Ny delägare
Carl-Adam kommer även att bli delägare i Wallmarks och den som räknar, kalkylerar och planerar alla jobb.
– Han är väldigt bra när det gäller kundbemötande och duktig på att prata och förklara hela processen för kunderna, säger Brolle.

Carl-Adam är också nöjd med att ha hamnat hos Wallmarks.
– Det känns jättekul och väldigt spännande. Jag ser framemot att jobba med företaget under en lång tid framöver, berättar han.

En bra start
För tre år sedan startades alltså Wallmarks Gräv och Schakt och starten för företaget har varit bättre än vad Brolle hade trott.
– Vi har fokus på Skellefteå, men även förfrågningar på att an lägga husgrunder i Tärnaby och Hemavan. Med Northvolt och allt positivt som händer i stan finns det mycket jobb och i och med att de större bolagen väljer de större projekten har vi lyckats komma in på de lite mindre jobben, vilket jag är jättetacksam för, säger Brolle.

Personalen
Utöver Brolle och Carl-Adam jobbar även Kalixsonen Joel, som kör grävmaskin, samt Skellefeåbördige Tobias, som kör lastbil. I företagets maskinpark finns en 3-tons grävmaskin (Bobcat), en 9-tons grävmaskin (Kubota), en 26-tons grävmaskin (Komatsu), en lastmaskin (Case) och en lastbil (Volvo).

Mer information: https://www.wallmarks.nu/

Föregående artikelICD är hela bygdens IT-partner
Nästa artikelRengör fasaden billigt och snabbt med ny teknik