ICD är hela bygdens IT-partner

ICD 696x364

På samma sätt som att man ringer en elektriker för att fixa belysningen eller en byggare för att montera ett kök så kan man kontakta ICD för att få hjälp med sin IT-utrustning.
– Vår serviceavdelning hanterar allt från avancerade fordonsdatorer och servrar till enkla hemdatorer. Alla får sin plats i kön, säger ICD:s grundare Tommy Sjöstedt.

För 25 år sedan startade Tommy företaget ICD. Från början var det en traditionell databutik, och med tiden blev butiken norra Sveriges största – men nu har bolaget utvecklats till mycket mer än så. ICD är numera ett center för teknik och innovation, då de utvecklar egna teknikprodukter för stora internationella bolag.

Deras avdelning med konsultation går väldigt bra just nu. Det är även väldigt högt tryck på installationer av trådlösa nätverk, kameraövervakning och licenser. ICD lägger ändå stort fokus på det lokala och alltid med teknik som den röda tråden.

ICD 696x364 3Tommy Sjöstedt

– Vi vill vara hela bygdens IT-partner, en hantverkare för it-utrustning helt enkelt. Vi ska vara enkla att ha göra med och kunna få fram produkter och tjänster snabbt och med hög kvalitet. Allt för att förenkla vardagen för våra kunder, förklarar Tommy.

Att ICD är ett lokalpräglat företag märks också genom att de erbjuder korta ledtider tack vare sitt stora lager av IT-produkter.
– Eftersom vi har ett stort lager i Skellefteå så har vi det mesta som våra kunder efterfrågar redo för omgående leverans. Detta innefattar även specialistprodukter som få eller inga andra har tillgång till. Med färre mellanhänder kan vi även erbjuda bra priser, berättar Tommy.

ICD 696x364 2

Även om ICD har stora kunder som Boliden, Volvo och Försvarsmakten värderar de mångfalden av kunder. De tycker om att finnas där som en teknikpartner även för små företag och privatpersoner.
– Man kan säga att vi har en mottagning, lite som ett sjukhus har för patienter, men för oss är det teknikutrustning kunderna behöver hjälp med. Vi har både akutservice och standardservice. Tanken är att erbjuda marknadens högsta tekniska kompetens och högsta servicenivå. Alla får sin plats i kö och sedan hjälper vi till i tur och ordning, säger Tommy.

ICD har tidigare haft två butiker i stan, men nu har de samordnat allt på ett och samma ställe – på Älvsbacka.
– Vi har jättemycket att göra och hinner inte med att finnas på två ställen och det är huvudanledningen till att vi väljer att ha allt på ett ställe. Det är helt enkelt fö att Skellefteå är som Skellefteå är just nu, med Northvolt och andra industrier som går bra. Det rinner över på företag som oss och det är vi väldigt tacksamma för, avslutar Tommy.

Läs mer: www.icd.se

Föregående artikelSkelleftemäklare med gedigen erfarenhet
Nästa artikelMarkjobb med stort engagemang