ICA blir granne med CK

ica fb

Nordvestor Fastigheter har tecknat ett hyresavtal med ICA om 1500 kvadratmeter för öppnandet av en ICA Supermarket i kvarteret Oxen i centrala Skellefteå. Butiken etableras i en helt ny byggnad intill Citykompaniet som beräknas stå färdig för inflyttning under hösten 2022.

Förutom det nya parkeringshuset som redan byggs i kvarteret uppförs nu en helt ny butiks- och kontorsbyggnad samt ett nytt bostadshus i sju våningar.
Mixen av bostäder, arbetsplatser och handel bidrar till ett mer levande centrum.
– Vi är väldigt glada över att ICA valt att öppna en butik i kvarteret Oxen. En modern matvarubutik med hög service och bra öppettider är en viktig byggsten i utvecklingen av området, ­säger Viktor Nordlund, förvaltare på Nordvestor Fastigheter, och tillägger:
– Att ICA väljer att etablera sig i kvarteret ­bidrar starkt till den fortsatta utvecklingen av området, som utöver en ny ICA-butik även kommer att innehålla nya kontor och bostäder. Vi har sedan tidigare en väl fungerande handelsplats, Citykompaniet och denna etablering kompletterar och skapar en bra mix av olika verksamheter, vilket ger förutsättningar för en attraktiv mötesplats i centrum med liv och rörelse.

Viktor Nordlund, förvaltare på Nordvestor Fastigheter, tror att utvecklingen av kvarteret Oxen får betydelse för hela stadskärnan.
– Vi skapar en bra mix av olika verksamheter, vilket ger förutsättningar för en attraktiv och trygg mötesplats i centrum med liv och rörelse 24-7.

– ANNONS –

Marcus Nilsson, etableringschef på ICA Sverige, ser fram emot den kommande öppningen som planeras till hösten 2022.
– Att få erbjuda alla kunder möjligheten att ta del av en ny modern butik känns jättespännande, säger han.

– ANNONS –
Föregående artikelFörsta pusselbiten i nysatsningen
Nästa artikelMöbelmästarna