Delar med sig av elbilar – till allmänheten

golfklubben fb Återställd

På dagen är den vår, på kvällen är den din. Skellefteå Kraft delar med sig av sina egna bilar – så att alla kan köra förnybart.

Nu kan alla i Skellefteå köra förnybart. Den förnybara elbilspoolen SK100 innebär att Skellefteå Krafts eldrivna poolbilar delas med allmänheten.

Det här är ett initiativ där Skellefteå Kraft vill göra det möjligt för alla att köra elbil ­eftersom elektrifieringen av fordon är en del av lösningen på klimat­utmaningen.
– Vi är övertygade om att alla måste hjälpas åt om vi ska kunna ställa om Sverige till ett land som drivs av förnybar energi. Därför är det också självklart att vi ska återanvända och dela med oss av våra resurser, säger Catarina Hägglund, chef kommunikation och hållbarhet på Skellefteå Kraft.

Konceptet med den förnya ­elbilspoolen SK100 bygger på att ­Skellefteå Kraft hyr ut sina elbilar till allmänheten efter arbetstid.

Tanken är att öka den låga nyttjandegraden på de bilar som företaget redan har. På det sättet bidrar bilpoolen till att det inte köps in några nya bilar som belastar miljön.

SK100 finns där när du har ett tillfälligt ­behov av en extra bil. Kanske när du hjälper en vän att flytta eller vill på utflykt till stranden. Men SK100 finns också för dig som inte har behovet av att ha en egen bil på heltid, utan kanske bara för att storhandla eller skjutsa till träningar ibland. Ja, dyker det upp ett ärende där du behöver en bil kan du alltså smidigt utföra det med hjälp av en elbil från SK100, samtidigt du som blir en del av den gröna omställningen.

Förhoppningen är att fler företag ska vilja dela sina elbilar med medborgarna, inte bara i Skellefteå. Det finns en stor potential i ­fordon som bara står stilla under en stor del av dygnet. Då är det bättre att dessa kan användas av fler och att vi tillsammans bidrar till en ­förnybar omställning. För precis som den här planeten är vår, borde också verk­tygen för att rädda den vara allas.

Ta en av våra bilar bara!

Läs mer om hur du hyr din elbil här.

Föregående artikelBytte bana – efter mammaledigheten
Nästa artikelFöretaget som växer så det knakar