Förvandlade klassisk kiosk till minilivs

ingers

När Emil Burén tog över Ingers Kiosk hade han en tydlig idé. Tre år senare har han förvandlat den klassiska spelbutiken till ett minilivs med brett utbud.
– Vi märker att efterfrågan ökar. Därför känns det kul att kunna erbjuda fler alternativ för den som är ute efter en snabb måltid eller komplement, säger Emil Burén.

Hälsosamma färdigrätter och sallader – enkla att inta när man är på språng – toppar trendlistor världen över och efterfrågan bland konsumenterna är hög. Det kan Ingers Kiosk på Älvsbacka intyga.
– Med ett så centralt läge är det viktigt att kunna attrahera alla kundgrupper. Efter att vi breddade utbudet har många nya kunder hittat hit – och efterfrågan ökar konstant, säger Emil Burén med ett leende.

När han tog över den klassiska kiosken för tre år sedan – och samtidigt ändrade namnet till Ingers Kiosk och Minilivs – hade han en tydlig idé. Mer än halva butiksytan frigjordes – och ­istället för att som tidigare bara tillhandahålla spel, snus och snacks breddades sortimentet med fräscha lunchalternativ, ­färska baguetter, sallader, hälsosamma mellanmål, mejeri- och torrvaror samt hygienartiklar.
– Vi vill vara mer än en kiosk, här ska du hitta saker till frukost, lunch och middag. Pga den begränsade butiksytan så försöker vi att hålla ett sortiment av basvaror, där kunden ska se oss som ett komplement – och det börjar fler och fler också upptäcka, säger Emil Burén.

En satsning som burit frukt. Sedan Emil tog över butiken har både omsättningen och kundunderlaget mer än dubblerats.
– Dagen efter black friday är vår hittills galnaste dag. Från klockan 11 på förmiddagen fram till stängning besökte närmare 1 000 kunder oss, säger Emil Burén och fortsätter.
– Vi försöker vara lyhörda. ­Efterfrågas någon vara brukar vi vara snabba på att ta in den, och det märks att det uppskattas. Vi vill vara det naturliga alternativet – oavsett om du är ute efter ett snabbt lunchalternativ eller glömt crème fraîchen till tacosen. Här ska du hitta komplement till samtliga måltider.

Sponsrat inlägg: En del av vårt annonserbjudande och inläggen skrivs av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor, hör av dig till info@skellefteaguiden.se

Föregående artikelMjuka värden bakom Gallacs succé: ”Det är i dialogen vi utvecklas”
Nästa artikelGuldsmeden