Flexibel lönemodell ger nöjda konsulter

WESKILL Bild 1 696x364 (Luleå)

Konsultföretaget WeSkill, specialister inom IT och tech, har på ett och ett halvt år gjort sig ett namn i branschen. Detta tack vare stor flexibilitet och ett attraktivt erbjudande till de anställda. ”Vi är väldigt generösa i vår modell och erbjuder en möjlighet till individanpassning. Det är så vi tycker det ska fungera i ett modernt konsultbolag”, säger grundaren och delägaren Marcus Skårman.

Marcus Skårman har en lång och gedigen erfarenhet inom bemanningsbranschen. Han och hans kollegor tyckte sig se en lucka inom IT-branschen och under hösten 2021 bestämde de sig för att försöka fylla den luckan. Då startade de konsultföretaget WeSkill och tanken var att skapa ett fördelaktigt företag för sina anställda tillika konsulterna.

– Vi är trygga i att vi är duktiga på att attrahera och rekrytera rätt kompetens till rätt uppdrag. Vi har lång samlad erfarenhet från IT-branschen och vi känner oss hemma där. Vi såg möjligheter i att göra saker annorlunda. Genom vårt tankesätt finns det möjlighet att skräddarsy och anpassa lön- och förmåner utifrån var individen befinner sig i livet. Något som visat sig vara uppskattat och eftertraktat, säger Marcus.

Hur fungerar det?
– Vi erbjuder en möjlighet att skräddarsy och forma din lön- och förmånsmodell utifrån vad du som anställd värdesätter mest. Många har valt vår flexibla modell där du erbjuds en möjlighet att med en stor andel av intäkten på ditt uppdrag, fördela till lön och övriga förmåner utifrån det som passar individen bäst. Vissa tar ut mer semester, andra gillar att maxa bruttolönen eller fördela mer till pensionen. Oavsett vilket upplägg för lön och förmåner man väljer ligger vi i framkant när det kommer till ersättning. Lägg därtill attraktiva pensions- och försäkringsförmåner med mera, säger Marcus.

Just flexibiliteten för konsulterna är något som Marcus återkommer till. – Den gör att vi blir attraktiva för konsulterna. Vilket i sin tur gör att vi blir attraktiva bland våra kunder, säger Marcus Skårman. Så här långt verkar den taktiken ha fallit väl ut. WeSkill finns redan på tre orter i Sverige – Skellefteå, Luleå och Göteborg. De har närmare 20 konsulter ute på uppdrag, och fler lär det blir inom den närmaste tiden.
– Vi har byggt upp ett gott rykte bland våra samarbetspartners. Så uppdrag finns det gott om. Vi hoppas att fler konsulter tar kontakt och får höra om fördelarna, säger Marcus.

Vad finns det för hållhake?
– Haha, ingen. Öppenhet är en byggsten inom WeSkill och vi har genom vår modell en transparens internt kring våra marginaler i affären vilket leder till en tydlighet. Då blir det enkelt för våra anställda att forma sitt önskade upplägg och vi skapar ett win-win, något som i förlängningen leder till ytterligare ett ”win”, nämligen hos kunderna då de får motiverade konsulter till sina projekt, säger Marcus. Dan Magnusson, är ny ordförande i WeSkill och han tvekade inte att hoppa på när han fick förfrågan.
– Jag känner Tobbe (grundare och delägare) sedan många år och när han ställde frågan så kändes det rätt. Jag har en gedigen erfarenhet som företagsledare och hoppas kunna delge en del av mina erfarenhet till WeSkill. Ett bolag som jag upplever är i framkant med sin affärsmodell för både kunder och anställda, säger Dan.

Läs mer: www.weskill.se

Föregående artikelDen hyllade succéföreställning återvänder
Nästa artikelKänd pizzakedja till Skellefteå