Företaget som växer så det knakar

stena

Stena Recycling har under de senaste åren haft en kraftig ­expansionstillväxt i Norrland och med Northvolt som ny kund i Skellefteå skapas ytterligare fokus på norra Västerbotten, ­vilket innebär att Stena Recycling kommer att öka antalet ­anställda under hösten 2022.
– För att tillgodose den tilltagande produktionskapaciteten på Northvolt väljer vi nu även att öka till tvåskift, säger Anneli Kullberg som är produktionsledare för Stena Recycling på Northvolt.

Med över 1700 medarbetare och närmare 90 anläggningar, är Stena Recycling ett av Sveriges ledande återvinningsföretag och samlar årligen in cirka 3,6 miljoner ton material som förädlas för att sedan kunna leva vidare som råvaror till nya produkter. I Skellefteå arbetar i nuläget 26 personer på Stena Recycling, varav många är knutna till Northvolt.
– Vi har fullt upp just nu och hanterar en strid ström av material som är på väg att eskalera till en fors, skojar Anneli Kullberg och tillägger;
– Men det är en oerhört spännande och rolig resa vi är inne i.

Avtalet med Northvolt påverkar inte bara Stena Recycling i Skellefteå utan hela bolaget i Sverige är involverade i den här spännande resan.
– Vi får ta hand om många nya material som i vissa fall även är nytt kopplat till hantering för Sverige som helhet. Det är mycket komplext farligt avfall som faller från fabriken där flera anläggningar i Sverige måste hjälpas åt för att lösa avsättningen, säger Anneli, som trivs på Stena Recycling och förklarar varför:
– Värderingarna på Stena Recycling är väldigt bra där vi har en grundtanke att visa omtanke och bry oss om varandra. Det här genomsyrar hela vårt arbete här i Skellefteå och bidrar till ett härligt arbetsklimat.

På frågan vilka egenskaper man söker efter till kommande rekryteringar svarar Anneli;
– Man ska vara nyfiken och på tårna, glädjespridare, problemlösare och en lagspelare. Vi behöver medarbetare som kan köra tunga fordon och körkort är ju såklart ett minimikrav. Vidare vore det oerhört kul om fler ­tjejer väljer att söka sig hit.

Anneli återkommer gärna till vikten av att vara en problemlösare. Detta då det är mycket som händer nu på Northvolt där man hela tiden måste arbeta hårt för att förekomma eventuella problem som kan uppstå i processen.
– Man lär sig otroligt mycket hela tiden och fördelen med Stena Recycling är att vi är en stor organisation med mycket lång erfarenhet av återvinning och hållbarhetsarbete. Detta skapar goda förutsättningar att fortsätta vår expansiva resa i Skellefteå de kommande åren tillsammans med våra fantastiska kunder, säger hon.
Text: Johannes Hägglund

Föregående artikelDelar med sig av elbilar – till allmänheten
Nästa artikelGör sig redo för sommarteatern