Advokatbyrå växer i rekordtakt i Skellefteå

ahlgrens

Ahlgrens Advokatbyrå fortsätter att satsa i Skellefteå. I mars stärker de upp kontoret med Linda Critchley, vilket innebär att byrån har tredubblat antalet anställda sedan starten för knappt fyra år sedan.
– Vi ser en tydlig ökad efterfrågan på våra tjänster, säger delägaren Linda Sundlöf.

Ahlgrens Advokatbyrå har en lång historia. Företaget grundades i Umeå redan på 1940-talet och i takt med att de märkte av en ökad efterfrågan i Skellefteå valde de i maj 2017 att öppna ett kontor även här. Det blev Linda Sundlöf, som på den tiden drev en egen byrå, som fick förtroendet att starta upp kontoret i Skellefteå.
– För mig var det ganska givet att gå in som delägare i Ahlgrens advokatbyrå. Mycket för att Ahlgrens har en bra inställning. Vi jobbar långsiktigt med klienter och försöker få till långsiktiga juridiska lösningar som är hållbara. Vi satsar också på att det ska vara en trevlig och bra arbetsplats för alla anställda. Man ska kunna kombinera sitt arbetsliv med ett privat- och familjeliv, säger Linda Sundlöf.

Företagets fokus på hållbar juridik har blivit populärt bland personer och företag i stan. Utvecklingen för Ahlgrens Skellefteåkontor har blivit bättre än vad till och med Linda Sundlöf hade trott för fyra år sedan.
– Målsättningen var mest bara att etablera sig här och det har visat sig vara ett lyckokast. Vi ser en tydlig ökad efterfrågan på våra tjänster. Vi märker att det sprider sig att vi har god kompetens och ger bra service till våra klienter, säger Linda Sundlöf.

Förutom Linda Sundlöf anställde företaget en person till i ­samband med starten i Skellefteå 2017 och de har fått fortsätta anställa sedan dess. I mars har det blivit dags att stärka upp ytterligare. Då börjar nämligen juristen Linda Critchley, som närmast kommer från en anställning som tingsnotarie vid Skellefteå tingsrätt.
– Jag ser verkligen fram emot att börja på Ahlgrens Advokatbyrå. De står för många bra värderingar och det är också anledningen till att jag valde att jobba för dem. Jag upplever det som spännande och utmanande att bli en del av en växande verksamhet, säger Linda Critchley.

I och med anställningen av henne har Ahlgrens alltså tredubblat antalet anställda på de knappt fyra år som Skellefteåkontoret har funnits.
– Självklart är det jättekul. Det har visat sig att det behövs en till ­advokatbyrå här, säger Linda Sundlöf.

Hon lyfter fram kontorets långsiktiga klientfokus som en ­anledning till Skellefteåkontorets framgång, men även att de besitter en väldigt bred kompetens. Nästan oavsett vad man som kund behöver juridisk hjälp med kan Ahlgrens Advokatbyrå hjälpa till.
– Sedan gammalt är Ahlgrens Advokatbyrå efterfrågade inom fastighetsjuridik, men vi är även starka inom annan affärsjuridik och ­tvister. Vi har vidare många jurister hos oss som är specialiserade på brottmål och ­
familjerätt. Vi har därmed en bred bas att stå på,säger Linda Sundlöf, advokat och delägare på Ahlgrens advokatbyrå i Skellefteå.

Föregående artikelSpillmaterial från Skellefteå blir IKEA-möbler
Nästa artikelChans för unga skådespelardrömmar i Musikanternas uttåg