Blir en cool avslutning

Native bild sim

Vintersimmet i Skellefteå kommer allt närmare. Deltagare från hela världen anmäler sig och simmarna och Skellefteborna kan nu se fram emot en hejdundrande avslutning på kvällen den 11 februari med prisade Wood Hotels första utomhusevent.

Förutom prisutdelningen i Skandinaviska mästerskapet och världscuptävlingen i vintersim kommer i år avslutningsfesten att hållas utomhus på Wood Hotel. Närmare bestämt på den stora utomhusterrassen på våning 4 där restaurang Mandel finns.

– Festen kommer även att hållas öppen för allmänheten. Det blir en fantastisk avslutning på tävlingarna värdig en världscuptävling, säger Kalle Viklund, projektledare för vintersimmet i Skellefteå.

Jonathan Åhström, eventkoordinator på Wood Hotel, är också entusiastisk inför för det kommande eventet.
– Vi har bara väntat på rätt tillfälle för att skapa ett spektakulärt utomhusevent vintertid på den här samiskinspirerade mötesplatsen och nu satt det som hand i handsken genom samarbetet med Mörkrets och Kylans Glada Vänner, säger han.

Trivsamt mörker och kyla
Prisutdelningen har tidigare genomförts nere vid vaken vid älvbrinken men den här gången flyttas den till Wood Hotel och sker innan terrassen öppnas för allmänheten.
– Vi kände att både prisutdelningen och avslutningsfesten behövde få ytterligare ett lyft och är jätteglada att Wood Hotel är med på noterna, berättar Kalle.

Terrassen kommer att vara inredd med eldar, ljus och pynt i vintrigt tema som gör mörker och kyla trivsamt. Här serveras passande norrländsk mat över öppen eld och möjlighet ges att beställa en drink under bar himmel. Det bjuds också på musik och ett vintersimprogram i Mörkrets och Kylans Glada vänners regi.

Vintersimhelgen inleds med seminarium om mörker och kyla på Sara Kulturhus den 10 februari kl. 13.00-16.00.
Invigningen sker den 10 februari kl. 18.00 med tävlingar i poesi i vak och musik i vak.
Vintersimmet börjar den 11 februari 10.00 med tävlande från hela världen som gör upp om medaljerna.

Föregående artikelLinus skänker prispengarna
Nästa artikelUmeå universitet startar ny utbildning i Skellefteå