Vitbergets dag i solskenet

Native bild vitberget

Lördag 25 mars är det åter dags för ”Vitbergets dag” att återuppstå, men nu under namnet ”Upptäck Vitberget”. Mellan klockan 11–14 kommer Vitberget att fyllas med föreningar och andra aktörer och det bjuds på massor av prova-på-aktiviteter.

”Upptäck Vitberget” är en aktivitetsdag för både barn och vuxna. Det är en chans för föreningar att visa upp sig och låta besökarna prova på olika aktiviteter. Man kan bland annat testa rodel, kom-i-kapp-pulka och konståkning. Vuxna kan åka på guidad skidtur och barnen har ett eget Vasalopp, och så bjuds det på fika.

Med dagen hoppas man att både gamla och nya invånare ska besöka till Vitberget och kanske rent av upptäcka något de inte sett förut, eller ny favoritaktivitet.

– Orsaken till att namnbytet innehåller just ordet ”upptäck” handlar om att vi vill uppmuntra till att upptäcka platser i vår kommun, den här gången Vitberget. Och för nyinflyttade kanske själva Vitberget i sig blir en ny upptäckt, säger Stefan Permansson, friluftssamordnare på Skellefteå kommun.

Se hela programmet här: https://skelleftea.se/upptackvitberget

Föregående artikelAprilnumret är här
Nästa artikelEtt hängivet gäng skoterentusiaster