Vikings läskiga nyhet

viking utan

Först jättekebaben och sedan pizzajulkalendern. Nu lanserar pizzeria Viking i Skellefteå nästa överraskning – och det av det mer läskiga slaget.
– Halloweenpizzan är inget för fegisar, säger ägaren Salih Oktay.

Det känns som att vi snart sett allt. Först kom den över en meter långa jättekebaben och ifjol lanserades pizzajulkalendern, där Skellefteborna istället för den sedvanliga chokladkalendern kunde räkna ned till julafton med en daglig pizza.

Nu dyker nästa innovation från pizzeria Viking i Skellefteå upp. Till och med söndag kan den som vågar testa den läskiga Halloweenpizzan, i färgerna grön, gul, rosa och svart – toppad med rinnande orange sås och stirrande (godis)ögon.

– Nu när Halloween närmar sig så vill vi passa på att skrämma upp Skellefteborna med en ruskigt god pizza. Så kom till oss om du vågar så får du prova på en riktig smaksensation, säger Salih Oktay på pizzeria Viking.

viking itext

Och det är bara att instämma. På pizzorna hittar du löpeldsost, rökt älgkorv, prinskorv, köttbullar, rökt skinka och buffelmozzarella.

När testpatrullen från Norrhammarskolan anländer har Salih dessutom toppat pizzorna med hans egna kebabsås – färgad i orange – och stirrande (godis)ögon. Men det är inget som avskräcker Lisa, Malou, Alice, Ellen och Sofia. Tvärtom är det högsta betyget som gäller.

– Det var den godaste pizzan jag ätit, säger Lisa Åberg Lundström och får medhåll från Malou Nyström.

– Köttbullar, korv – allt var verkligen jättegott.

Nu återstår det att se om Skellefteborna har modet att testa.

Föregående artikelNu färdigställs kulturhusplatsen
Nästa artikelVärldsåkare till Skellefteå