Viking lanserar världens första pizzajulkalender

En unik pizza – varje dag fram till julafton. Pizzeria Viking i Skellefteå lanserar världens första pizzajulkalender.
– En perfekt julklapp till den hungriga tonåringen, säger ägaren Salih Oktay.

De har gjort det igen! Pizzeria Viking i Skellefteå är åter på tapeten efter den över en meter långa jättekebaben, som blev fjolårets stora snackis i snabbmatssvängen.
– Det blev verkligen en supersuccé, säger Salih Oktay och fortsätter:
– Närmast att vinna var en kille från Sundsvall, som inte hade mer än fyra-fem centimeter kvar av rullen då den utsatta tiden på en timme gick ut. Det han hade glömt att nämna för oss var att han är glutenallergiker, så man kan ju bara ana hur ont han hade i magen timmarna efteråt, säger Salih och skrattar.

viking tillartikel

– ANNONS –

Nu är nästa potentiella snackis i görningen. Som första restaurang i världen lanserar Pizzeria Viking i Skellefteå pizzajulkalendern. Kalendern är precis vad det låter som – en adventskalender som istället för choklad, lakrits eller polkagrisar innehåller snabbmatsfavoriten pizza, i alla tänkbara varianter.
– Förutom klassikerna kommer det att gömma sig fem unika julpizzor bakom luckorna, berättar Salih.

vikingtillartikel

På julpizzorna har kreativiteten flödat ordentligt, berättar Salih. Och vid en första anblick kan man konstatera att det här är inget för fegisar. För vad sägs om gravad lax, köttbullar, prinskorv och strömming – på en och samma pizza?
– Det är en jättehäftig smakkombination och min absoluta favorit, säger Salih och menar att den här julklappen riktar sig särskilt mot en målgrupp.
– Det här är kanske inget för den som är liten i maten, men till en hungrig tonåring – kan du hitta en bättre julklapp då?

Via facebook kommer Pizzeria Viking att presentera dagens pizza hela vägen fram till julafton. Och lugn, orkar du inte äta alla 24 pizzor under en och samma månad kan du istället använda luckorna som presentkort till och med sista maj 2021.

– ANNONS –
Föregående artikelSkellefteå investerar mest – i hela landet
Nästa artikel”Rasism är ständigt närvarande”