Vidde Snow Mobility väljer Skellefteå Kraft som partner

Vidde 696x364 1

Snabbväxande Vidde Snow Mobility som bygger framtidens hållbara eldrivna snöskotrar väljer Skellefteå Kraft som partner. Under mars byggs den första prototypen av en helt ny typ av snöskoter, som drivs av el och har en betydligt längre livslängd än de gamla fossildrivna skotrarna.

Synen på transport i snö kommer förändras med Vidde som erbjuder tysta och helt avgasfria skotrar. Men för att lyckas med vår vision om att erbjuda hållbara eldrivna snöskotrar krävs det ett nätverk av pålitliga leverantörer som också delar framtidsbild med Vidde.

I Skellefteå Kraft hittar vi en partner som vill vara med och driva omställningen till en hållbar samhällsutveckling med 100% förnybar kraft. Skellefteå kraft tar ansvar som ett av landets största energibolag och de har lokal norrländsk förankring precis som Vidde.
Tillsammans vill vi på riktigt skapa förutsättningar för en hållbar omställning med förnybar energi i Norrland, säger Christian Lystrup, VD för Vidde.

För Skellefteå Kraft är samarbetet ett kvitto på synen att omställningen måste ske tillsammans i partnerskap. Övergången till förnybar el är avgörande för en hållbar samhällsomställning. Med förnybar energi kan vi driva omställningen bland annat genom elektrifierade transporter och fordon. Partnerskapet innebär att vi även jobbar tillsammans för att kartlägga hur denna omställning ska fungera för användaren och att nyttja kompetensen hos Skellefteå Kraft för att hitta framtida lösningar, säger Sanna Lundström, chef affärsområde marknad på Skellefteå Kraft.

För att vi ska bli framgångsrika med att ställa om livet på fjället till el är det viktigt med fler aktörer som arbetar för att skapa utökade laddmöjligheter, inte bara på vägarna men även i hela transportnätet. Här ser vi ytterligare en styrka i att vi är fler som förstår premisserna, säger Christian Lystrup, VD för Vidde.

Foto: Charge Amps

Föregående artikelSveriges roligaste Robert till Skellefteå
Nästa artikelMy Home – My Team