Världsartist till Skellefteå

lukas

Det danska stjärnskottet Lukas Graham åker på en massiv turné i Europa hösten 2022. I Sverige gör ”THE PINK TOUR” endast fyra stopp. Ett av dessa blir i Skellefteå på Sara kulturhus.

Nu är det klart att Lukas Graham kommer till Skellefteå under sin Europaturné. Den 13 oktober spelar det danska succébandet på Sara kulturhus. Tillsammans med Stockholm, Göteborg och Malmö blir Skellefteå enda spelningen som bandet gör i Sverige under ”THE PINK TOUR.

Med låtar som ”Mama Said”, ”Love Someone”, ”Drunk in the Morning”, ”You’re Not There” och naturligtvis ”7 Years” har bandet, med sångaren Lukas Forchhammer i spetsen, toppat listorna runt om i världen. Albumet ”Lukas Graham” har sålt 10 x platina och med den globala framgången fick bandet tre amerikanska Grammy-nomineringar. ”7 Years” har varit topp 10 i 11 länder, inklusive topp 3 i bland annat USA, Storbritannien och Sverige. Låten är en av de första låtarna i världen att streamas över en billion gånger.

Bandet har under de senaste åren blivit Danmarks absoluta livefavoriter och har flera utsålda turnéer i bagaget. Nu har det gått fem år sedan bandet var ute i Europa och med deras kommande fjärde studioalbum är de nu mer än redo att möta publiken igen.

– Spelningen med Lukas Graham blir något alldeles extra och ger vår publik ytterligare en chans att uppleva en stor internationell artist. Att bandet väljer att spela i Skellefteå, tillsammans med övriga storstäder i Sverige, visar också att vi är en attraktiv plats som lockar stora artister, säger Sofia Andersson Lundberg.

Biljetter släpps fredag 22 april kl. 10.00 via Ticketmaster.se och Skellefteå Turistbyrå.

Föregående artikelSå kan kunden få billigare pris
Nästa artikelSpännande talang klar för AIK