Världsåkare till Skellefteå

xgames utan

Världens bästa åkare och en show i absolut världsklass. Det bjuds Skellefteborna på i helgen när årets hetaste skotermodeller ­presenteras under ”Skoterns dag” vid E-son Maskins nya lokaler på Anderstorp.
– Vi dundrar på ordentligt – det kommer bli riktigt häftigt, säger VD:n Joel Nilsson.

Efter fjolårets inställda evenemang best­ämde sig E-son Maskin för att utöka ”Skoterns dag” och hitta nya sätt att bjuda Skellefteborna på häftiga upplevelser.
Lördagen den 30 oktober klockan 13 inleds det klassiska evenemanget med en freestyleshow signerad X Games-åkaren Rasmus Johansson och ­proffset Anders Eriksson, som båda ­anses vara världsledande inom ­sporten. ­Förutom själva uppvisningen finns ­fabriksåkare från Lynx och Ski-doo samt lokala ambassadörer och ­leverantörer på plats för att visa upp årets stora skoternyheter.
– Att vi får ihop allt det här under en och samma dag känns nästan för bra för att
vara sant, säger Joel Nilsson på E-son och fortsätter:
– Förutom själva showen, som blir en upp­levelse i sig, kommer vi att ha en stor bredd i sortimentet; vi har turen att kunna visa de flesta nyheter för 2022 tack vare lånade förseriemaskiner på lössnö och övriga nyheter som hunnit komma hem till oss.

Joel Nilsson Verkstadschef . Can Am 400x533 1
Joel Nilsson.

Vad trender just nu?
– Den klassiska touring­skotern säljer vi inte så mycket av längre, nu är det lössnö och cro­ssover som regerar då en mängd olika modeller/motoralternativ erbjuds. Nya bredbandsmodellerna har kommit otroligt starkt senaste åren på grund av utrustningsmöjligheter och olika motoralternativ­ ­tillsammans med ett helt nytt chassie. Och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Oavsett ändamål kan du anpassa skotern efter just dina behov med ­lösningar som har snabb­fäste, säger Joel Nilsson och berättar att besökarna dessutom bjuds på en rad nyheter.

Som enda återförsäljare kan E-son visa upp förseriemaskinerna av nya BoonDocker RE 3900, Summit Turbo Expert och BoonDocker DS 3900.
– Vi är väldigt uppspelta att så många av våra samarbetspartners har valt att komma hit och redan har många ­nyfikna hört av sig, så nu laddar vi för skoterfest, säger Joel Nilsson.

Föregående artikelVikings läskiga nyhet
Nästa artikelHan kliver in som ny delägare