Vargas & Lagola till Skellefteå

V L

I dagarna gör de den sista av sommarens få liveframträdanden – på Gröna Lunds stora scen i Stockholm. Med två utsålda Cirkus, ett fullsatt framträdande på Way Out West och hyllade albumet ”Mount Alda” i ryggen är det sedan dags för en Skandinavien-turné under hösten med ett stopp på Sara kulturhus i Skellefteå den 5 november.

Med mer än åtta miljarder streams är Vincent Pontare och Salem Al Fakir två av Sveriges absolut mest framgångsrika låtskrivare och producenter. När de tar denna talang och kanaliserar den i sitt eget artistprojekt Vargas & Lagola är resultatet, som förväntat, helt fantastiskt.

Alternativ pop, Americana, folk och psykedelia – allt ryms i det tillåtande universum de varsamt byggt. Uppklädda i extravaganta kläder och med halva ansiktena sminkade i vitt har Vargas & Lagola skapat en plattform där de gör musik för sig själva – för alla att njuta av.

Den Grammis-vinnande duon släppte sitt andra, hyllade album ”Mount Alda” 2021. Genom att endast använda de instrument som fanns tillgängliga i studion lyckades de bibehålla den råa och organiska känslan i låtarna och på så sätt skapa ett verk som bubblade av liv.

Med albumet och tidigare framgångar som ”Roads” och ”Selfish” i bagaget, är duon nu högaktuella med ett av deras sällsynta liveframträdanden på Gröna Lunds stora scen i Stockholm. I samband med detta kan man också presentera en stor Skandinavien-turné i höst.

Duon har varit sparsmakade med konserter under sin karriär och detta blir Vargas & Lagolas första dedikerade headliner turné. Med Gröna Lund, vårens två utsålda Cirkus och ett fullsmockat framträdande på Way Out West i ryggen råder det ingen tvekan om att Skellefteå kommer att trivas i början av november.

Biljetterna till spelningen i Skellefteå den 5 november, släpps torsdag den 1 september via www.ticketmaster.se eller www.artistkontoret.se.

Föregående artikelSara kulturhus – så firas 1-årsjubileet
Nästa artikelHelena Markgren – ny VD för Skebo och Skellefteå Industrihus