Trolltunet i Hemavan förvärvas av AM Hultdin Group

Trolltunet AMGroup pressbild

AM Hultdin Group med rötterna i Malå förvärvar Trolltunet i Hemavan, en anläggning med 54 bäddar, konferens, restaurang och pub. AM Hultdin Groups ägare Anders Hultdin och Mats Carpenter ser fram emot att fortsätta utveckla anläggningen i nära samarbete med medarbetarna.

– Att vi förvärvar Trolltunet, ett bolag i Hemavans besöksnäring känns fantastiskt. Det här är en anläggning vi besökt ofta och gärna, som har en personlig prägel som vi vill bibehålla och förädla. Här finns duktiga medarbetare och vi ser fram emot att bidra med våra erfarenheter inom system, IT, marknad och digital försäljning, säger Anders Hultdin, AM Hultdin Group.

Stig Strand har sedan 2005 drivit anläggningen Trolltunet i Hemavan. Stig kommer att fortsätta sin guideverksamhet i ett eget bolag och vara en nära samarbetspartner till Trolltunet även fortsättningsvis.

AM Hultdin Group äger och driver idag två IT-bolag, AM System med kontor i Skellefteå, Umeå och Borås samt AM Service i Umeå. Bröderna Anders Hultdin och Mats Carpenter är själva flitiga besökare i Hemavan och på Trolltunet, som blir deras första verksamhet inom besöksnäringen.

– Vi är nyfikna på besöksnäringen och ser stora synergier med våra befintliga verksamheter. I vår närmaste krets finns erfarenhet från besöksnäringen, så när det blev känt för oss att Trolltunet var till försäljning så började ett frö att gro. Vi tror mycket på Hemavan Tärnaby som destination och ser goda möjligheter att paketera och utveckla erbjudandet tillsammans med medarbetare, samarbetspartners och andra duktiga aktörer här uppe, fortsätter Anders.

– Det känns kul att sälja till erfarna företagare med rötterna i norra Sverige. Jag ser fram emot att få fortsätta som guide och göra det i nära samverkan med Trolltunet. Tillsammans kan vi fortsätta paketera minnesvärda fjällvistelser, avslutar Stig Strand.

 

Föregående artikelFå en fin trädgård i sommar
Nästa artikelSommar