Tränarna inför GS75 i Skellefteå

Native bild GS75

Skellefteåtravet anordnar imorgon söndag den 12 februari en av de största tävlingsformerna inom Svensk travsport, nämligen Grand Slam 75. De bästa hästarna och kuskarna från hela Norrland kommer och gör upp om vem som är bäst för dagen.

Det är fri entré för alla besökare och första loppet startar kl. 13.45 och själva huvudnumret under dagen GS75 startar kl. 15.00. Under eftermiddagen finns det möjlighet till både god mat och fika, samt att du även kan få hjälp av spelvärd på plats om du aldrig besökt travbanan tidigare.

Hemmalaget har laddat batterierna och ställer upp med massor av hästar som på förhand har mer eller mindre bra chanser till en framskjuten placering i sina lopp. Vi har därför tagit ett snack med hemmatränarna för att se hur de själva ser på sina chanser.

Jens Eriksson
– Alltid kul med bättre klass på tävlingarna och utdelningarna på GS75 har varit riktigt höga under året, kanske framför allt här i norr.
Jag kör sju hästar under dagen med olika möjligheter, den klart bästa vinstchansen har jag med Fyrkrafs. Han var fantastisk fin senast och har fått ett bra läge igen. Från stallet startar även Storspjuver i samma lopp och även han kan vara med i striden. Utter Southwind och Fancy´s Lady kan också vara med och slåss om en bättre placering men de står lite tuffare till i sina lopp, berättar Jens.

Christian Månsson
– Det är alltid roligt då blickarna vänds mot oss i Skellefteå och vi får hoppas att även solen tittar fram och bjuder alla aktiva och besökare på en extra krydda under dagen.
Jag kör tre stycken hästar på söndag inom GS75. Brogan Bay har fått ett bra utgångsläge och gjorde det bra sist, men jag  tycker framförallt att det är mina båda egentränade hästar Party Brodda och Deliver som kan vara lite roliga streck, säger Christian.

Per Gustavsson

– Det är jättekul att det händer något extra på travet och GS75 är verkligen något extra. Jag har två uppsittningar under dagen och jag tror att jag har större chans med Risåberra som fått ett bra spår och varit nyttig på slutet. Philip som startar utanför GS75 får väl ses mer som en outsider. Jag hoppas att publiken kommer och tittar på söndag, berättar Per.

Jerker Bjurman
– GS75 på Sveriges (världens?) bästa isbana och två kallblodslopp på kupongen känns spännande. Det är härligt att Skellefteåtravet får möjlighet att bevisa att vi är en pusselbit i den svenska travsportens mångfald.

På GS75-kupongen startar två hästar från stallet. Wik Viktoria har toppform och kan slåss om segern om det stämmer löpningsförloppet. Mira Kiro är mer svårbedömd, men jag tror att spelarna kommer att bli betydligt mer förvånade än jag om hon blandar sig i striden. Min bästa chans för dagen är Saga Kiro som startar utanför GS75,  säger Jerker.

Leif Eriksson
– Kul med GS75 i Skellefteå och det på världens bästa isbana. Tyvärr så har jag ingen möjlighet att köra då jag är avstängd, men jag har tre hästar till start från stallet.
Den med bäst chans har Witch Hazel om hon sköter sig. De andra två som startar är Waffle och Stjärnvin Linn och för dessa bedömmer jag att chanserna till en framskjuten placering är mindre, berättar Leif.

Native bild GS75 mat

Söndagsmiddag
Boka plats i nya restaurangen, ät en god middag och se alla loppen från första parkett.
Meny: Grillade kycklinglårfiléer, potatisgratäng och pepparsås, sallad, bröd, samt kaffe och kaka efter maten. Pris: 249kr
Boka restaurangplats här>>
https://secure.tickster.com/sv/34evy59mvchwe8t/selectproductgroup

Föregående artikelNorlie & KKV till Summertime
Nästa artikelSkellefteå AIK förstärker laget