Nyheten som sparar tid och pengar

Bilfrakt

Planerar du att fixa i trädgården i sommar? Då har Bilfrakt allt material du kan tänkas behöva. En nyhet inför den här säsongen är att du kan få matjord eller gårdsgrus hemlevererat i en storsäck – och på så sätt spara både tid och pengar.

Text: JOHANNES HÄGGLUND

Sommaren står inför dörren och under den här årstiden är det många som är sugna på att dra igång olika trädgårdsprojekt – och i år kanske mer än någonsin.
– I och med pandemin märker vi av att intresset för att fixa hemma är större än tidigare. Många är hemma och man kan inte resa på samma sätt. Då har man kanske lite pengar över och satsar det på att fixa i trädgården, säger David Holmqvist, platschef på Bilfrakts anläggning nord.

För att få en riktigt fin trädgård har Bilfrakt allt material som du behöver för att få trädgården du drömmer om, allt från gårdsgrus, sand och singel till matjord och stenmjöl. De har sin täkt i Långviken, där man kan få lastat vardagar mellan 06.30 och 15.30, och du väljer själv om du vill åka dit och hämta material i en släpkärra eller om du vill ha det hemlevererat.
– En fördel med att komma till oss i Långviken är att man kan känna och klämma på de olika stentyperna, så att man garanterat får det man vill ha. Man får så klart åka dit och titta bara också. Men är man redan säker på vad man vill ha kan det vara smidigt att få det hemlevererat till tomten, berättar David.

Väljer du att åka till Långviken med släp behöver du inte ta med någon spade. För Bilfrakt fyller släpet, så mycket som den klarar, och för ett släplass med matjord får du betala 750 kronor, medan det kostar 700 kronor om du ska ha ett annat material. Till den här sommaren kan Bilfrakt även leverera hem materialet i en storsäck, som innehåller en knapp kubikmeter. Då får du säcken hemkörd och avställd där du vill ha den med en kranbil.
– Bilfrakt i Umeå har testat det här och där blev det en succé förra sommaren. Därför vill vi testa här också, säger David.
– Det är väldigt enkelt och praktiskt. Levereras materialet löst så ska det ofta läggas i hög någonstans, men med säcken slipper du spill på gården och du kan få den på en bättre placering, i och med att kranbilen kan lyfta säcken över ett staket eller en häck. När stan förtätas kan det ibland vara svårt att komma in med lastbil, men med den här säcken är det inga problem.
– En annan stor fördel är priset. Jämför du med vad du får betala för vanliga säckar med matjord får du väldigt mycket jord för pengarna, förklarar David.

Utöver själva materialet kan Bilfrakt även hjälpa till med olika maskintjänster när du ska fixa till trädgården.
– Behöver man hjälp gräva ut på tomten eller lägga ut material har vi maskiner för det, och sådana tjänster kan vi också bistå med.
– Sen har vi ju alltid våra grusbilar till hands, så behövs lite större volymer så är det ett självklart val för att få hem materialet. Med dessa kan vi även sprida grus längs tillexempel en väg, avslutar David Holmqvist.

Sponsrat inlägg: En del av vårt annonserbjudande och inläggen skrivs av vår kommersiella avdelning. Om du har frågor, hör av dig till info@skellefteaguiden.se

Föregående artikelPlåtgrossisten som alltid ställer upp
Nästa artikelJuni